Εξαμελής αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου του Corlu της Τουρκίας επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Έβρου

Εξαμελής αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου του Corlu  της Τουρκίας επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Έβρου με επικεφαλής τον πρόεδρο του Izzet Volkan. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μία αναλυτική παρουσίαση του Επιμελητηρίου Έβρου στους Τούρκους εκπροσώπους του αντίστοιχου φορέα, ενώ η συζήτηση κινήθηκε σε διάφορους άξονες, με σημαντικότερα σημεία, τα εξής: 

Πρώτον συζητήθηκε το θέμα των υψηλών δασμών που θέτει η Τουρκία στα προϊόντα που εισάγει από την Ελλάδα δυσχεραίνοντας σημαντικά τις εξαγωγές, με τον πρόεδρο του τουρκικού Επιμελητηρίου να δεσμεύεται ότι θα μελετήσει το θέμα. 

Σε τουριστικό επίπεδο συμφωνήθηκε να διερευνηθεί η προώθηση του Έβρου ως τόπος διακοπών ή/και συνεδρίων για τον επιχειρηματικό κόσμο και τους εργαζόμενους του Corlu, που διαθέτει έναν μεγάλο όγκο βιομηχανικών μονάδων με χιλιάδες άτομα προσωπικό. Ήδη ο Έβρος είναι γνωστός στη συγκεκριμένη περιοχή ως τόπος διακοπών, ωστόσο εκτιμήθηκε ότι με συντονισμένες κινήσεις εκατέρωθεν η επισκεψιμότητα μπορεί να αυξηθεί περισσότερο (δεδομένων πάντα των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία). 

Διαβάστε ακόμη  ΕΒΡΟΣ ΜΕΤΑ: Ολοκληρώθηκε η Α’ Φάση του Στρατηγικού Σχεδίου για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη του Έβρου

Τέλος από τον πρόεδρο του τουρκικού Επιμελητηρίου έγινε και μία ενημέρωση για την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας, η οποία όπως είπε βρίσκεται σε κατάσταση ενσωμάτωσης και διαχείρισης των αλλαγών που έχει επιφέρει σε αυτήν η επί τα χείρω αλλαγή της νομισματικής ισοτιμίας, αλλά και η πανδημία του κορωνοϊού. 

Τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Corlu συνόδευσαν οι συνεργάτες του Huseyin Ersoy (Αντιπρόεδρος), Hasim Yizit (Μέλος ΔΣ), Zeynel Yurtseven (μέλος ΔΣ), Necati Yildiz (Μέλος της Γενικής Συνέλευσης), Ibrahim Karagoz (Γενικός Γραμματέας). 

Από ελληνικής πλευράς, στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, ο πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος Απόστολος Παλακίδης, η πρόεδρος του τμήματος Υπηρεσιών Κούλα Λεγγέτση, ο Δημήτρης Μπακαλίδης ως υπεύθυνος του ΓΕΜΗ και η Μαρίνα Δουλάμη ως αν. πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών.