Εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών

Τουλάχιστον 9 άτομα συνελήφθησαν από τις Αρχές, ενώ ταυτοποιήθηκαν περισσότερα από 30 άτομα. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Mega, ο εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται να είναι ένας Έλληνας από την ανατολική Αττική.

Το κύκλωμα δρούσε μέσω δουλεμπόρων από την Τουρκία

Φαίνεται ότι έδιναν προκαθορισμένο ραντεβού στον Έβρο και στην συνέχεια οι Τούρκοι δουλέμποροι περνούσαν τους μετανάστες σε ελληνικό έδαφος και στην συνέχεια, παραλάμβανε το κύκλωμα με νοικιασμένα οχήματα και τους έκρυβαν σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας.

Έπειτα, πληρώνοντας αδρά οι μετανάστες, για την μεταφορά τους, κατάφερναν να βρεθούν είτε με αυτοκίνητα στην κεντρική Ευρώπη, είτε μέσω της θάλασσας σε γειτονικές χώρες, όπως η Ιταλία.

Διαβάστε ακόμη  Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Με βροχές και καταιγίδες η Δευτέρα – Νέο κύμα κακοκαιρίας από Τρίτη

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Κρυσταλοπηγής, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού γίνανε 14 συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών.

Στις 14 συλλήψεις στις οποίες προέβησαν οι Αρχές, 7 από τους συλληφθέντες είναι αστυνομικοί και έπειτα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στις οικίες των αστυνομικών που συνελήφθησαν, εντοπίστηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά καθώς και πλαστά διαβατήρια.