Άδοξο τέλος είχε το κύκλωμα εξαπάτησης που είχε στήσει ζευγάρι αλλοδαπών στον Έβρο όπου το τελευταίο δεκαήμερο είχε διαπράξει τρεις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Το τελευταίο περιστατικό στο οποίο ηλικιωμένη από την Ορεστιάδα δέχθηκε τηλεφώνημα αγνώστου, ο οποίος προσποιούμενος τον γιατρό, την ενημέρωσε ότι η κόρη της έπρεπε να χειρουργηθεί μετά από τραυματισμό και ότι θα χρειαζόταν γι’ αυτό ένα χρηματικό ποσό, ήταν η «χαριστική βολή.»

Σύμφωνα με το σχέδιο το ποσό των 4.740 ευρώ θα περνούσε να παραλάβει γυναίκα συνεργός από σημείο της πόλης κάτι που δεν κατάφερε, αφού έπεσε στα χέρια των αστυνομικών που την περίμεναν.

Η έρευνα που ακολούθησε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, οδήγησε στην σύλληψη και του άνδρα δράστη όπου διαπιστώθηκε ότι με την ίδια μέθοδο, το δίδυμο πραγματοποίησε άλλες δυο απάτες την 31η Μαρτίου και την 5η Απρίλιου σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη με θύματα δυο ακόμη ηλικιωμένες αποσπώντας το ποσό των 10.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη  Προεκλογική κοροϊδία με το εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα.

Τα χρηματικά ποσά των 4.740 και 5.000 ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι του δράστη αποδόθηκαν στους δικαιούχους ενώ κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 120 ευρώ.

Οι συλληφθέντες σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αδικήματα εγκληματικής οργάνωσης και απάτης , θα οδηγηθούν στο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Πηγή ErtNews