Εξηγήσεις για το κόστος πλαστικού σκάφους ζητά ο Φώτης Μανούσης από το Επιμελητήριο Έβρου

Αιχμές για υπέρογκο κόστος ενός σκάφους που θα έβαζε το επιμελητήριο Έβρου στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη αφήνει με επιστολή του ο Φώτης Μανούσης. Ο κ. Μανούσης ζητά να μάθει γιατί το πλαστικό αυτό σκάφος κοστολογήθηκε από 1.600.000 ευρώ και πάνω. Κάνει μάλιστα αναφορά ότι ο πρόδερος του επιμελητήριου Έβρου κ. Τοψίδης, καταθέτοντας ως μάρτυρας σε δίκη, παραδέχτηκε το κόστος αυτό. Ο κ. Μανούσης ζητά εξηγήσεις ως μέλος του επιμελητήριου και κοινοποιεί την επιστολή του και σε εισαγγελείς. (Η απάντηση του κ. Τοψίδη εδώ)

Η επιστολή του κ. Μανούση

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, στις 14-3-2017, εξεταστήκατε ως μάρτυρας, σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρουπόλεως, σχετικά με το πλαστικό σκάφος που είχε σκοπό να κατασκευάσει το Επιμελητήριο Έβρου για τη γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης, αφού προηγουμένως είχατε αναθέσει σε ναυπηγικό γραφείο την εκπόνηση προμελέτης  για την σύνταξη των τεχνικών χαρακτηριστικών και τις προδιαγραφές του σκάφους. Με την κατάθεσή σας, επιβεβαιώσατε ότι για το σκάφος αυτό ζήτησε το Επιμελητήριο χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, ποσού μεταξύ 1.600.000,00 € και 1.800.000,00 €.

Στην ίδια δίκη, κατήγγειλα στο δικαστήριο ότι το ποσό αυτό είναι εξωφρενικό, αφού ίδια σκάφη με ακριβώς ίδιες προδιαγραφές και τεχνικά χαρακτηριστικά κατασκευάζονται σήμερα σε ναυπηγεία της Ελλάδος με μόλις 350.000,00 € έως και το πολύ 500.000,00 €. Εσείς καμία απάντηση δεν δώσατε.  Επειδή, εκπροσωπώ εταιρείες – μέλη του Επιμελητηρίου Έβρου, και έχω σχετικό δικαίωμα, ζητώ μια πειστική απάντηση για τα εξής:

Διαβάστε ακόμη  Έβρος: Έφυγε από την ζωή ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Θ. Δημοσχάκης

                  Ποιος και με εντολές τίνος εκτόξευσε σε υπέρογκα ύψη την αξία του σκάφους και με βάση αυτήν αιτηθήκατε το εξωπραγματικό ποσό των 1.600.000,00€ -1.800.000,00€;

                  Με τέτοια μυθικά νούμερα, γεννώνται σε κάθε πολίτη της πόλης μας εύλογα ερωτήματα για τους λόγους ενός τόσο διογκωμένου προϋπολογισμού, ο οποίος μόνο φοβίες προκαλεί για τη  διάθεση του δημοσίου χρήματος: Γιατί να στοιχίζει στο Ελληνικό Δημόσιο, άρα και στις τσέπες όλων μας, η ναυπήγηση ενός νέου σκάφους 4 φορές παραπάνω από ότι στοιχίζει σε έναν απλό ιδιώτη;;; Αλλά και γιατί, παρά την ενημέρωση που σας έκανα προσωπικά στο γραφείο σας για το ζήτημα αυτό…. τόσα χρόνια παραμένει αναπάντητο;;;

                  Για το λόγο αυτό σας ζητώ:

                  α)να μου κατονομάσετε τον υπεύθυνο  συντάκτη του διογκωμένου προϋπολογισμού

β)να μου παραδώσετε αντίγραφο του εν λόγω προϋπολογισμού για να ερευνηθεί η ακρίβειά του, από τις κατεξοχήν αρμόδιες εισαγγελικές  αρχές και φορείς, στους οποίους κοινοποιείται η επιστολή μου αυτή.

Είμαι σίγουρος ότι επιδιώκοντας κι εσείς την προστασία των συμφερόντων των μελών του Επιμελητηρίου μας, θα σπεύσετε άμεσα να διευκολύνετε την έρευνα.