Με ένα χρέος άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ προς τους τευτλοπαραγωγούς ξεκίνησε η νέα χρονιά για την ΕΒΖ, σίγουρα όχι με τους καλύτερους οιωνούς. Οι καλλιεργητές, από την πλευρά τους, ετοιμάζονται να αποστείλουν εξώδικα προς την επιχείρηση, σε μία προσπάθεια να μη χάσουν τα λεφτά τους.

Παρά τις υποσχέσεις, καμία πληρωμή δεν πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια των εορτών, με αποτέλεσμα το διογκούμενο χρέος, μαζί με τα υπόλοιπα προβλήματα, να απειλεί να τινάξει στον αέρα και τον προγραμματισμό του 2018. Με δεδομένο ότι οι σπορές για τη νέα σεζόν ξεκινούν τον Φεβρουάριο, σε πρώτη φάση οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να καταβληθεί μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες ένα μέρος έστω από τα χρωστούμενα στους παραγωγούς, ώστε να πειστούν να σπείρουν και πάλι τεύτλα.

Το μείζον θέμα, βέβαια, όπως παραδέχονται άπαντες οι εμπλεκόμενοι, είναι να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό ποια θα είναι η «επόμενη μέρα» της ΕΒΖ. Μετά το ναυάγιο της πώλησης των δύο εργοστασίων στη Σερβία, στο προσκήνιο έχει επανέλθει το σενάριο της εύρεσης στρατηγικού επενδυτή, ενώ οι πληροφορίες θέλουν από τη διοίκηση της βιομηχανίας να έχει ζητηθεί καινούργιο business plan το οποίο, εκτός των άλλων, θα προβλέπει και περαιτέρω περιορισμό του κόστους. Ήδη, οι εργαζόμενοι έχουν κληθεί να καταθέσουν προτάσεις για τη μείωση των απολαβών τους. «Εμείς δεν πρόκειται να συναινέσουμε. Δεν δεχόμαστε από ανθρώπους που προέκυψαν χθες στην εταιρεία να μας κουνάνε το δάχτυλο, ούτε να μας βάζουν απέναντι στους αγρότες», απαντάει από την πλευρά του, μέσω της «Υπαίθρου Χώρας», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων, Χριστόδουλος Βαρκάκης.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Δεκτό το αίτημα για τραπεζοκαθίσματα μέσα σε παρκάκι