Για την καταστροφή των φακέλων ενημερώθηκε το κλιμάκιο της ΑΔΑΕ που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της μυστικής υπηρεσίας

Νέα δεδομένα για την επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, βάζει στο τραπέζι η αποκάλυψη ότι τα αρχεία των παρακολουθήσεων τόσο του Νίκου Ανδρουλάκη όσο και του Θανάση Κουκάκη, καταστράφηκαν από την ΕΥΠ.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, την απάντηση αυτή, ότι δηλαδή έχουν καταστραφεί οι φάκελοι παρακολούθησης, έδωσε επισήμως η ΕΥΠ στο κλιμάκιο της ΑΔΑΕ που επισκέφθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί τα γραφεία της μυστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αξιωματικοί της ΕΥΠ, πρόβαλαν την  πρωτοφανή δικαιολογία ότι η καταστροφή όλων των φακέλων για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη – Κουκάκη την περίοδο 2020-2021, έγινε εξαιτίας της αλλαγής του συστήματος υποκλοπών της ΕΥΠ και της απόκτησης νέου πιο σύγχρονου.

Διαβάστε ακόμη  Αποτυχία Κεραμέως: Σε 6 δημοτικά και 0 νηπιαγωγεία της Αλεξανδρούπολης λειτουργούν
ολοήμερα τμήματα

Μάλιστα, συνέχισαν τις απίστευτες δικαιολογίες ότι τα αρχεία της παρακολούθησης Ανδρουλάκη – Κουκάκη δεν αποθηκεύτηκαν για τεχνικούς λόγους αν και υπάρχει πρόβλεψη να διατηρούνται για δυο χρόνια.

Νέα δεδομένα αναμένεται να θέσει και η αποκάλυψη ότι το έγγραφο για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη υπέγραφε μια αξιωματικός της ΕΛΑΣ η οποία υπηρετούσε στην ΕΥΠ και η οποία αποχώρησε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η αξιωματικός ήταν προϊσταμένη διεύθυνσης της ΕΥΠ που ασχολείται με τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για το πώς και γιατί δόθηκε εντολή παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πώς και γιατί έδωσε την έγκρισή της η εισαγγελέας Βλάχου.

Επισημαίνεται ότι χθες Τετάρτη ο Νίκος Ανδρουλάκης με αίτησή του στην ΑΔΑΕ, ζήτησε τον πλήρη φάκελο της παρακολούθησής του, την εντολή για την άρση του απορρήτου του και όλη τη σχετική αλληλογραφία.