Ευριπίδης Στυλιανίδης: Με πληρωμένα, συκοφαντικά και υβριστικά δημοσιεύματα (του Evros-News) κανένας δεν ψηλώνει

«Με πληρωμένα, συκοφαντικά και υβριστικά δημοσιεύματα κανένας δεν ψηλώνει» λέει ο βουλευτής Ροδόπης απευθυνόμενος προς τη Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ

Για «συκοφαντικές επιθέσεις» εις βάρος του μέσα από «πληρωμένα δημοσιεύματα», έκανε λόγο ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και πρώην Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε συνέντευξη του την Κυριακή 16 Μαΐου σχετικά με τις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε προκειμένου να παραμείνει ανοιχτός ο Συνοριακός Σταθμός Νυμφαίας. 

Μιλώντας στην Ειρήνη Τσακίρη στο Maron News, ο Βουλευτής Ροδόπης αναφέρθηκε ειδικότερα στην επίθεση που δέχθηκε από την ιστοσελίδα evros-news.gr, μέσα από ένα κατάπτυστο – όπως το χαρακτήρισε – δημοσίευμα.

«Απευθυνόμενος προς τους παράγοντες της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, θα ήθελα να πω ότι με πληρωμένα, συκοφαντικά και υβριστικά δημοσιεύματα κανένας δεν ψηλώνει. Είναι λάθος αυτό που γίνεται. Και το λέω και προς αυτούς που στρεβλώνουν τη δημοσιογραφία τοπικά και προς αυτούς που στρεβλώνουν την πολιτική.

Αντιλαμβάνεστε σε ποιον αναφέρομαι. Στο Evros-News. Όταν παίρνουμε μια εργολαβία προβολής έργου, προβάλλουμε το έργο και δεν προσβάλλουμε αυτούς που αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό. Αναφέρομαι στην επίθεση που έγινε και στον κ. Κοντό και σε εμένα μέσα από ένα κατάπτυστο δημοσίευμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

«Πολιτική δεν είναι να κατηγορείς τον άλλον για να φαίνεσαι εσύ καλύτερος, δεν είναι να κοντένεις τον άλλον για να φαίνεσαι εσύ ψηλότερος. Γράφεις αποτελέσματα και ο κόσμος θα το καταλάβει.

Εγώ το έχω πει από την αρχή. Δεν έχω προκατάληψη απέναντι σε κανέναν. Δεν με διαίρεσαν με την κοινωνία ούτε οι ιδεολογίες, ούτε τα κόμματα ούτε τα προσωπικά συμφέροντα. Αυτό το οποίο απαιτώ πρώτα από τον εαυτό μου και μετά από τους υπόλοιπους είναι να δουλεύουν και να παράγουν αποτελέσματα για την κοινωνία και την ανάπτυξη. Σε ένα τέτοιο στόχο πάντα θα είμαστε όλοι αγκαλιά. Όταν όμως κάποιοι νομίζουν ότι πολιτική είναι απλά να κατηγορείς, τότε με συγχωρείτε αλλά θα μείνουν μόνοι. Εμείς θα προχωρήσουμε μπροστά γιατί έχουμε χρέος να βοηθήσουμε τον τόπο», πρόσθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Πηγή: fonirodopis.gr

Η σκανδαλώδης ανάθεση των 48.000 ευρώ

Clip.jpg

Τη σκανδαλώδη ανάθεση με υπογραφή Μέτιου του έργου «προβολής των δραστηριοτήτων του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης», συνολικού ύψους 48.000 ευρώ, στον διαχειριστή του evros-news.gr Κωνσταντίνο Πιτιακούδη είχε αποκαλύψει τον Φεβρουάριο του 2020 το Alexandroupoli Online (βλέπε εδώ).

Το θέμα πήρε και πανελλαδική διάσταση, όπως ήταν αναμενόμενο, και η “Εφημερίδα των Συντακτών” έκανε λόγο για «μια ιστορία καθημερινής διαπλοκής».

Διαβάστε ακόμη  Ευρεία σύσκεψη στην ΠΕ Ξάνθη με θέμα τη σιδηροδρομική σύνδεση της Περιφέρειας ΑΜΘ
78562030.jpg

«Ο Πιτιακούδης προεκλογικά υποστήριξε ανοιχτά την επανεκλογή Μέτιου και είχε αναλάβει με τα άρθρα του την πολιτική και ηθική εξόντωση των αντιπάλων του σημερινού περιφερειάρχη μέσω ύβρεων και fake news.

…εκτός από τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Χρήστος Μέτιος είχε εξασφαλίσει και τη βοήθεια του evros-news.gr που εξαπέλυε βολές εναντίον των αντιπάλων του με σαφείς αιχμές για την προσωπική τους ζωή και τις οικογένειές τους, πέραν πάσης δεοντολογίας και δημοσιογραφικής αξιοπρέπειας.

Έτσι κι αλλιώς, ο εν λόγω ιστότοπος εμφανίστηκε στα δημοσιογραφικά δρώμενα της Θράκης έναν χρόνο πριν από τις εκλογές, όπου με έμφαση στον κιτρινισμό και τις παραπολιτικές ειδήσεις άρχισε να εξαπολύει αήθεις επιθέσεις σε πολιτικούς και δημοσιογράφους που τολμούσαν να ασκούν κριτική στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ», αναφερόταν μεταξύ άλλων στα δημοσιεύματα.

Επίσης, έγραφαν τότε:

«Και ποιος είναι ο Κώστας Πιτιακούδης για όσους δεν γνωρίζουν; Είναι ο πρώην αθλητικογράφος, πρώην έμμισθος συνεργάτης του πρώην Υφυπουργού Εξωτερικών Κυριάκου Γεροντόπουλου, ο οποίος όπως υποστηρίζει ο ίδιος “έφτιαξε” την ιστοσελίδα Evros-News για να “ταράξει τα νερά” στον Έβρο και την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης και να “χαλάσει την πιάτσα” στους εδώ “βολεμένους” δημοσιογράφους… Μάλιστα, για τέτοιο μεγάλο “όραμα” μιλάμε…

Είναι ο “αμερόληπτος δημοσιογράφος” ο οποίος διατείνεται σε όλους τους τόνους πως μέσω της ιστοσελίδας του ήταν ο μόνος σε όλη την Αν. Μακεδονία και Θράκη που υποστήριξε προεκλογικά τον Χρήστο Μέτιο για Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ και η ιστοσελίδα του ήταν η μοναδική σε όλο τον Έβρο που υποστήριξε προεκλογικά τον Γιάννη Ζαμπούκη για Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης.

Και ο “εντιμότατος δημοσιογράφος” Κώστας Πιτιακούδης καυχιέται δεξιά κι αριστερά ότι αυτός “έβγαλε” Περιφερειάρχη στην Αν. Μακεδονία – Θράκη κι αυτός “έβγαλε” Δήμαρχο στο Δήμο Αλεξανδρούπολης… Για τέτοια μεγάλη “επιτυχία” μιλάμε και τέτοια μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του… 

Για τέτοια “δημοσιογραφία” μιλάμε, για τέτοια “δημοσιογραφική δεοντολογία” και “ανεξάρτητη ποιοτική δημοσιογραφία“… Και για τέτοιο θράσος μιλάμε, να παραδέχεσαι ότι υποστήριξες συγκεκριμένους υποψηφίους (συκοφαντώντας του αντιπάλους τους), ότι τους “έβγαλες” και τώρα ήρθε η ώρα να πληρωθείς, γιατί όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο “αδέκαστος δημοσιογράφος“, “το δικαιούται“! Τι διάολο, τόση λάσπη έριξε (και συνεχίζει να ρίχνει), μέσα στα σκατά έπεσε, να μη πληρωθεί ο άνθρωπος; Για τέτοιον «αμερόληπτο», «εντιμότατο», «αδέκαστο» δημοσιογράφο μιλάμε…».

Δείτε ΕΔΩ την σκανδαλώδη απόφαση ανάθεσης όπως αναρτήθηκε στη Διαύγεια

Alexandroupoli Online