“Με τις συντρόφισσες μας από την The Left, συνομιλούμε για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, μιλάμε για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης που θέλει να φέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την απόλυτα σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τις πιέσεις που αυτό θα φέρει στην τοπική κοινωνία, προτάσσουμε την εναλλακτική και το όραμα μας”.

Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο ευρωβουλευτής Κωστας Αρβανίτης την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη με στελέχη, μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Έβρου. Στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ, ανταποκρίθηκαν και παραβρέθηκαν πολλά στελέχη, μέλη και φίλοι του κόμματος όπου συμμετείχαν ζωηρά στην συζήτηση που έγινε. Διακρίνουμε τον συντονιστή της Νομαρχιακής, Σπύρο Δέδογλου, τον υποψήφιο Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και Οικονομολόγο Μενέλαο Μαλτέζο , τον πρώην διοικητή του Π.Γ.Ν.Α, κ. Αδαμίδη, αυτοδιοικητικά στελέχη όπως ο Γιώργος Καίσας, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής κ.α.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα ο Ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης συνοδευόμενος από δυο ευρωβουλέυτριες, επισκέφτηκαν το Φυλάκιο στην Ορεστιάδα όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τις συνθήκες που επικρατούσε στο κέντρο κράτησης. 

Είχαν επίσης συναντήσεις με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας , Βασίλη Μαυρίδη και όπως αναφέρονταν στο πρόγραμμα του ευρωβουλευτή θα υπήρχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ Γιάνννη Ζαμπούκη.

Διαβάστε ακόμη  Λιθόκερος: Δηλητηριώδες έντομο-γίγας εντοπίστηκε στην Ορεστιάδα (video)

Ο ίδιος αναφέρει : 

“ Μετά τη συνάντηση με αξιωματικούς της τοπικής αστυνομίας, από τους οποίους η αποστολή μας ενημερώθηκε για τον ρόλο της στη διαχείριση των συνόρων, κατευθυνθήκαμε στο Δημαρχείο Ορεστιάδας, όπου συναντήσαμε τον Δήμαρχο, κ. Βασίλη Μαυρίδη.

Η κουβέντα μας ήταν εκτενής, διαφωτιστική και μας άφησε σοφότερους. Ήταν μία σημαντική συζήτηση, από αυτές που μας βοηθούν να κατανοήσουμε την σκέψη, τις δυσκολίες και τις αγωνίες των κατοίκων, και να τους εξηγήσουμε από κοντά τις δικές μας θέσεις για το νέο #Σύμφωνο_Μετανάστευσης και το σκότεινο μέλλον που κάποιοι απεργάζονται ερήμην τους.

-Νωρίτερα / Από τη σημερινή αυτοψία μας με τις ευρωβουλεύτριες της The Left Cornelia Ernst (DIE LINKE) & Sira Rego (Izquierda Unida) στο  ΚΥΤ & το ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου. Μαζί μας ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Δέδογλου, η βουλευτής Ν. Γκαρά, η Ουφούκ Μουσταφά – Ufuk Mustafa, η Παναγιώτα Μανιού & ο Κώστας Καρίκης.

Η κατεύθυνση προς την οποία συμπλέουν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ηγεσία για το προσφυγικό είναι εμφανής γύρω μας. Η  μεταχείριση που επιφυλάσσει το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση σε πρόσφυγες & μετανάστες, αλλά και οι πιέσεις που δημιουργεί η πολιτική αυτή στους ντόπιους θα έπρεπε να αποτελούν όνειδος για ολόκληρη την Ευρώπη”.