Ευθύνες στην αντιπολίτευση ρίχνει ο Αντιδήμαρχος Φερών για την υποβάθμιση του τοπικού Ιατρείου!

Αποψιλώνεται και υποβαθμίζεται το Περιφερειακό Ιατρείο Φερών, εν μέσω πανδημίας. Σύμφωνα με τον δημοτικό συμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκο Γκότση, προσωπικό του Ιατρείου θα μετακινηθεί στο Διδυμότειχο, προκειμένου να στελεχωθεί η κλινική post covid.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο κ. Γκότσης, η δημοτική αρχή άργησε να ενημερώσει την τοπική κοινωνία, ενώ επέρριψε ευθύνες στην αντιπολίτευση που δεν συγκέντρωσε υπογραφές, ώστε να συζητηθεί το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο! Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία των Φερών που βλέπουν τη μοναδική δομή υγείας της περιοχής τους να απαξιώνεται.

Η ανάρτηση Γκότση:

«Χθες το απόγευμα 26-10-2021, ενημερώθηκα περίπου στις 15:30 για την πιθανή μετακίνηση προσωπικού των Ιατρειών των Φερών στο Διδυμότειχο προκειμένου να γίνει στελέχωση της υπό δημιουργία κλινικής COVID 19. Στην ενημέρωση που είχα μου είπαν ότι είχε προηγηθεί ενημέρωση τόσο του Αντιδημάρχου Φέρων ,όσο και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης . Περίμενα αρκετές ώρες για να δω αν κάποιος από την Δημοτική Αρχή θα φιλοτιμηθεί να ενημερώσει για αυτή την άσκημη εξέλιξη τουλάχιστον του αιρετούς  των Δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούν την Δ.Ε Φερών η  με  κάποια ανακοίνωση να γίνει ανάδειξη του θέματος.  Η αναμονή διήρκησε μέχρι την 22:00 και αφού δεν υπήρξε καμία αντίδραση της Δημοτικής Αρχής , θεώρησα ότι έπρεπε δημόσια, να ενημερώσω τους πολίτες της Δ.Ε Φερών , αλλά και ταυτόχρονα να προτρέψω δημόσια την Δημοτική Αρχή αν είχαν βάση αυτές οι πληροφορίες, να  καλέσει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο με την μορφή του κατεπείγοντος  για την  εξέταση του θέματος και την λήψη σχετικής απόφασης .  Όλη την ημέρα σήμερα, ανέμενα όπως πιστεύω  και οι άλλοι συνάδερφοι αιρετοί, να υπάρξει μια ενημέρωση , μια κίνηση που θα έδειχνε ότι η Δημοτική Αρχή είχε επιληφθεί του ζωτικού για την υπόσταση μας ζητήματος . Δυστυχώς νεκρική σιγή. Το απόγευμα καλέστηκα από τον πρόεδρο της Τ.Κ Φερών σε σύσκεψη με την παρουσία των αυτοδιοικητικών  της Δ.Ε Φερών  ,  αλλά και κάποιων φορέων. Στην σύσκεψη παραβρέθηκε και υγειονομικό προσωπικό που μας ενημέρωσε διαζώσης,  για την όλη κατάσταση η οποία έχει ως εξής . Στα Ιατρεία μας σταματούν οι εφημερίες και από Δευτέρα θα λειτουργούν όπως τα εξεταστήρια στα χωριά μόνο το πρωί, για συνταγογράφηση.  Όλο το υπόλοιπο ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό μετακινείται στην κλινική COVID 19 στο Διδυμότειχο, και αναστέλλει την λειτουργία του το Αγροτικό Ιατρείο Πέπλου. Στην παρέμβαση μου ρώτησα τον Αντιδήμαρχο των Φερών γιατί αφέθηκε τόσο χρόνος χαμένος από χθες το μεσημέρι, αν έκαναν κάτι και γιατί δεν έγινε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να ενημερωθεί το ανώτατο όργανο του Δήμου για  να πάρει θέση. Απάντηση. Σήμερα το μεσημέρι έκανα έγγραφο στην  4η ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης  (το οποίο και μας διάβασε) και στο τέλος τον ακούσαμε να επιρρίπτει  ευθύνη, συνολικά στην αντιπολίτευση, γιατί δεν συλλέξαμε 21 υπογραφές για να το φέρουμε εμείς οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ως θέμα στο Δ.Σ. Μετά και από αυτή την απάντηση δεν υπήρχε λόγος να καθίσω για συζήτηση με την παρουσία μιας Δημοτικής Αρχής, η οποία συνεχώς  σε κρίσιμα ζητήματα, είναι απούσα. Αποδεικνύεται καθημερινά κατώτερη των περιστάσεων και έχει την καθολική ευθύνη για όλα τα δεινά που έχουμε υποστεί στην Δημοτική Ενότητα των Φερών, από την ημέρα που ανέλαβε την διοίκηση του τόπου μας».

Διαβάστε ακόμη  Με τιμές και συγκίνηση υποδέχθηκε η Αλεξανδρούπολη την Ολυμπιακή Φλόγα