Φ. Μάρης: Εγγύηση η επιλογή του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο – Ικανοποίηση δυο πρώην δημάρχων για το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο

Ειδική αναφορά έκανε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο νέος Πρύτανης του ΔΠΘ, Φώτης Μαρης σχετικά με το επίπεδο σπουδών που πρόκειται να έχει το νέο τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο

Η επιλογή ενός εμβληματικού χώρου υποδοχής όπως είναι το Δημαρχείο, αλλά και το υψηλό επίπεδο σπουδών που ήδη διαμορφώνεται,  δημιουργούν τις ιδανικότερες συνθήκες επιλογής μια σχολής που και ασφάλεια θα  παρέχει και ένα περιβάλλον που θα αντικατοπτρίζει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Είναι κρίσιμο ο κάθε γονέας να νιώσει σιγουριά για την επιλογή του Τμήματος αυτού , για την οποίο εγγυάται το ΔΠΘ μέσω της προσπάθειας που καταβάλει και η οποία θα ολοκληρωθεί σε βάθος χρόνου παρέχοντας σύγχρονες εγκαταστάσεις,  στελέχωση κ.α. στους φοιτητές που θα σπουδάσουν σε αυτό τονίζει με έμφαση ο κ Μάρης.

Δυο πρώην δήμαρχοι Διδυμοτείχου εξέφρασαν στην ΕΡΤ Ορεστιάδας την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση τους για την ομόφωνη απόφαση να παραχωρηθεί το Δημοτικό κατάστημα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ώστε να στεγασθεί προσωρινά το Τμήμα Ψυχολογίας.

Διαβάστε ακόμη  Μετά από «βαθιά περισυλλογή» πήρε τη μεγάλη απόφαση - Ξανά υποψήφιος

«Μετα από δυο χρόνια υπαναχωρήσεων, όπως αναφέρει ο Χρήστος Τοκαμάνης, ήρθε ο Υφυπουργός Παιδείας μετά από εντολή του Πρωθυπουργού και συμφωνήσαμε όλοι για την συγκεκριμένη παραχώρηση.»

Δείτε τις σχετικές δηλώσεις του κ. Τοκαμάνη

Ο κ Τοκαμάνης αφού ευχαρίστησε για την παρουσία του Πρυτάνεως στην συγκεκριμένη συνάντηση ευχήθηκε όλα να κυλήσουν ομαλά ώστε η πόλη να ανασάνει από την εξέλιξη αυτή.

Ιστορική στιγμή για το Διδυμότειχο σύμφωνα και με τον πρώην δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη όπου οι αγώνες πολλών ετών όπως αναφέρει αναγνωρίζονται από το Αθηνοκεντρικό κράτος προσθέτοντας ότι ο αγώνας δεν πρέπει να σταματήσει εδώ αλλά να συνεχίσει για την δημιουργία και ενός άλλου τμήματος.

«Από την αρχή επέμενα σε όλα τα ΔΣ και τις συναντήσεις τόνισε ότι θα γίνει η 5η έδρα στο Διδυμότειχο γιατί είχαν ωριμάσει οι συνθήκες»

Δείτε τις σχετικές δηλώσεις του κ. Πατσουρίδη

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας