Φάρος Αλεξανδρούπολης: Πάνω από 700 επισκέπτες μέσα σε 3 μέρες !

Είναι γεγονός πως τόσο οι πολίτες, όσο και οι επισκέπτες της Αλεξανδρούπολης αγαπούν ιδιαίτερα το σύμβολο της πόλης μας, τον αγαπημένο μας Φάρο. Έτσι, κάθε φορά που δίνεται η δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους του, την αξιοποιούν στο έπακρο!

Αυτή τη φορά, ο Φάρος ήταν ανοικτός για το κοινό, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλιακών Βοηθημάτων, από τις 29/6 ως τις 1/7. Μέσα σε αυτές τις 3 ημέρες, συγκέντρωσε 704 επισκέπτες, κυρίως γονείς με τα παιδιά τους, με τη ροή των επισκεπτών να μη σταματά ούτε τις μεσημεριανές ώρες. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, τον Φάρο επισκέφθηκαν 265 άτομα το Σάββατο 29 Ιουνίου, 232 άτομα την Κυριακή 30 Ιουνίου και 207 άτομα την Δευτέρα 1η Ιουλίου. Ο Φάρος θα δεχθεί και πάλι επισκέπτες την τρίτη Κυριακή του Αυγούστου, για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας φάρων.

Διαβάστε ακόμη  7 μήνες μετά τις φωτιές, η απόφαση Κελέτση για ανασύσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου Σουφλίου

Η διάρκεια της ξενάγησης από τον επικελευστή του Πολεμικού Ναυτικού-Φαροφύλακα, Πέτρο Αχυρκίδη, ήταν διάρκειας 20 λεπτών και οι επισκέπτες αφού ενημερωνόταν για τα χαρακτηριστικά του εντυπωσιακού κυλινδρικού κτιρίου που δεσπόζει στην καρδιά του παραλιακού μετώπου της πόλης, καθιστώντας τον από τους ελάχιστους προσβάσιμους για το κοινό, είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν και ερωτήσεις.

Παρά τη μεγάλη προσέλευση, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν και εξυπηρετήθηκαν από τα δύο στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, που υπήρχαν για το σκοπό αυτό, ρυθμίζοντας τη ροή σε μικρά γκρουπ ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός στο εσωτερικό του κτιρίου και οδηγίες για την ασφαλή ανάβαση και κατάβασή τους από τα σχεδόν 100 στενά σκαλοπάτια που χωρίζουν το ισόγειο από την κορυφή.