Την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πληροφορία ότι τα φασόλια Έβρου γίνονται ανάρπαστα στην Ευρώπη αλλά στον Έβρο τρώμε φασόλια από τον Καναδά και την Αργεντινή, έδωσε ο Σπύρος Δέδογλου, πρόεδρος της «Θεογένης ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ» μιλώντας στον Maximum fm 93,6.
Ο κύριος Δέδογλου αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν όταν γίνονται τόσες προσπάθειες να αναβιώσει στον Έβρο η παραγωγή φασολιού, σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα και αλλού, και τα φασόλια που παράγει ήδη η περιοχή να γίνονται ανάρπαστα στην Ευρώπη, την ίδια στιγμή να καταναλώνουμε τοπικά, φασόλια που προέρχονται από τον Καναδά και την Αργεντινή!
«Υπάρχουν ζητήματα που η πολιτεία πρέπει να λύσει, σε σχέση με τους μηχανισμούς ελέγχου. Δε μπορεί κάποιος να φέρνει από τον Καναδά ποσότητες και να ελληνοποιούνται» ανέφερε.
Από τους 110.000 τόνους φασολιών που καταναλώνουμε ως χώρα, παράγουμε μόνο 40.000 κατέληξε ο κ. Δέδογλου και συμπλήρωσε ότι ως πολίτες οι Έλληνες δεν έχουμε καταναλωτική συνείδηση.