Φίλοι του Γαλλικού Σταθμού / Σύντομα θα παρακολουθήσουμε την αναγέννηση του ιστορικού της τοπόσημου και μνημείου.! 

Την αισιοδοξία τους για την αναγέννηση του ιστορικού Γαλλικού Σταθμού της Αλεξανδρούπολης, εκφράζουν μέσα από τη σελίδα τους οι Φίλοι του Γαλλικού Σταθμού . Όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά “ η εγκατάλειψη του αγαπημένου, ιστορικού τοπόσημου και μνημείου φαίνεται πως τελειώνει” 

Αναλυτικά η ανάρτηση :  

Αισιοδοξία.

Οι 3300 και πλέον, φίλοι του Γαλλικού Σταθμού, παλιοί και νέοι, μπορούν να αισθάνονται (συγκρατημένα…) αισιόδοξοι για την τύχη του αγαπημένου τοπόσημου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες αξιόπιστες πηγές, η μεγάλη περιπέτεια της εγκατάλειψης του Γαλλικού Σταθμού τελειώνει σύντομα και η κοινωνία της πόλης θα παρακολουθήσει την αναγέννηση του ιστορικού της τοπόσημου και μνημείου.! 

Είναι ζήτημα ολίγου χρόνου η ολοκλήρωση της διαδικασίας εγκρίσεων των σχετικών ειδικών μελετών, προκειμένου να ακολουθήσει η διαδικασία προκηρύξεων, συμβάσεων κλπ, για την έναρξη των εργασιών της αποκατάστασης! Όμως η αρχή έγινε.

Διαβάστε ακόμη  Ο περιφερειάρχης και το τουρκικό Προξενείο

Αισιόδοξη συγκυρία η λαμπρή επετειακή ημέρα της απελευθέρωσης της πόλης  πριν εκατόν δυο χρόνια.!

Σε μια εξαιρετική σύμπτωση τριπλής γιορτής, τα 150 χρόνια από την ίδρυση της Αλεξανδρούπολης (τότε Δεδεαγάτς)  ταυτίζονται με την ανέγερση του Γαλλικού Σταθμού, στα 1872 και την καθιέρωση του τραίνου στην Ευρώπη.

Η πόλη του τραίνου και του Σταθμού της, μαζί με την Ελευθερία της, φαίνεται πως θα γιορτάσει  και την “αναγέννηση” του ιδρυτικού της τοπόσημου!

Από τη σελίδα στο Facebook “Φίλοι του Γαλλικού Σταθμού” https://www.facebook.com/groups/365572170656038/permalink/1120958948450686/