Φοιτητές (Μοριακής Βιολογίας και Ιατρικής) που κατάγονται από την Αλεξανδρούπολη και ανήκουν στην ομάδα iGEM-NOUS κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό iGEM

Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τα παιδιά του τόπου μας! 

Η ομάδα iGEM-NOUS είναι μια διεπιστημονική ομάδα φοιτητών από την Αλεξανδρούπολη που φοιτούν σε σχολές του Δ.Π.Θ. (Μοριακή Βιολογία και Ιατρική) αλλά και σε Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης. Κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι όλοι τους κατάγονται από την Αλεξανδρούπολη.

Τον περασμένο Ιούνιο επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη κοινοποιώντας το φιλόδοξο project τους με στόχο τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό iGEM που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 12-14 Νοεμβρίου 2021 στη Σαραγόσα της Ισπανίας. 

Τα μέλη της ομάδας έχουν μελετήσει και αναπτύξει μια πρωτοποριακή καινοτόμα μέθοδο αναίμακτης θεραπείας της οστεοαρθρίτιδας και με αυτή τους την πρόταση συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Σήμερα τα νέα που λάβαμε είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστα! Η πρόταση των παιδιών κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό!!

Μπράβο και θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για το πάθος τους και την αγάπη τους για την έρευνα και την επιστήμη! 

Θερμές ευχαριστίες στην αεροπορική εταιρία Aegean Airlines που ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του δημάρχου μας κ κάλυψε το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, ώστε σύσσωμη όλη η ομάδα των iGEM Nous να βιώσει τη μοναδική αυτή εμπειρία!