Φωταγώγηση δημαρχείου στα χρώματα της Αρμένικης σημαίας προς τιμή των 30 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και Αρμενίας


Με αφορμή την 30η επέτειο από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας και κατόπιν σχετικού αιτήματος του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα προς τον Δήμος Αλεξανδρούπολης, το δημαρχείο φωταγωγείται στα χρώματα της Αρμένικης σημαίας.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης βρέθηκε στο σημείο μαζί με μέλη της αρμενικής κοινότητας, δηλώνοντας : “Με τη συμβολική φωταγώγηση του δημαρχείου μας στα χρώματα της σημαίας της Αρμενίας τιμούμε σήμερα τα 30 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας, τιμώντας παράλληλα την Αρμένικη κοινοτητα που η παρουσία της είναι συνυφασμένη με την ιστορία της πόλης μας”.

Παράλληλα με μήνυμά του ο αναπληρωτής Μητροπολίτης των Ορθόδοξων Αρμενίων Ελλάδος, Ύπατος Αρχιμανδρίτης Οβανές Σαγντετζιάν αναφέρει:

“ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΜΑΣ

Τρεις δεκαετίες άριστων διπλωματικών σχέσεων γιορτάζουν σήμερα η Αρμενία και η Ελλάδα. Ο δεσμός μεταξύ των χωρών ωστόσο, καθίσταται ισχυρός ήδη από πολύ παλιότερα. Οι καλές σχέσεις, ανάγονται σε θρησκευτικές, πολιτιστικές, πολιτικές, ιστορικές, ακόμη και συναισθηματικές. 

Διαβάστε ακόμη  Εβρος: «Με κάθε κτηνοτρόφο που φεύγει, κλείνει ένα κατάστημα στην Αλεξανδρούπολη»

Η Ελλάδα έχει δείξει έμπρακτα την στήριξη της, καθώς έχει επισήμως αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων και έχει ποινικοποιήσει την άρνησή της, όπως επίσης αποτελεί μια από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τη Δημοκρατία της Αρμενίας. Είναι βέβαιο πως η σημερινή επέτειος δεν θα παψει να αποτελεί μια μέρα χαράς και περηφάνειας για τις δύο χώρες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους δημάρχους των γύρω πόλεων, που με χαρά έδειξαν την έμπρακτη στήριξη τους στην σημαντική αυτή επέτειο, φωταγωγόντας τα κεντρικά κτίρια τους με τα χρώματα της σημαίας της Αρμενίας.”