Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σήμερα γύρω στις 12:55 το μεσημέρι, πυρκαγιά πίσω από τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και συγκεκριμένα πίσω από το χωριό Αρίστηνο του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ενώ στο σημείο ήδη βρίσκονται επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης. Στο σημείο πνεόυν ισχυροί άνεμοι κάτι το οποίο δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστών. Σύμφωνα δε με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών προβλεπόταν υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για το νότιο Έβρο.

Η φωτιά κινείται πίσω από το χωριό Αρίστηνο προς το Αετοχώρι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ξεκινήσει οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα κατάσβεσης, ενώ στην μάχη αναμένεται να προστεθούν και άλλα μέσα πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εκκενώνεται το ξενοδοχείο σκύλων το οποίο βρίσκεται στο Αρίστεινο.

Εκκενώνονται προληπτικά τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος στη περιοχή του Αριστείνου. Λεωφορεία έχουν καταφτάσει ήδη στο σημείο και ανεβάζουν τα παιδιά και το προσωπικό για τους απομακρύνουν από το σημείο.

Διαβάστε ακόμη  Καταδικασμένα να πεθάνουν τα ΔΗΠΕΘΕ. Και η Περιφέρεια ΑΜΘ επιμένει να στηρίζει θεατρικές "αρπαχτές"

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται στο Αρίστηνο του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 3 πεζοπόρα τμήματα, 8 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Αυτή είναι η εικόνα από το διπλανό χωριό Άνθεια, από τη φωτιά που έχει ξεσπάσει από νωρίς το μεσημέρι σήμερα στο Αρίστεινο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν χωρίς σταματημό το δύσκολο έργο τους καθώς οι άνεμοι που πνέουν στο σημείο συνεχίζουν να είναι ισχυροί.

ΠΗΓΗ: e-evros.gr

Συμβαίνει τώρα (17:50) Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα στο χωριό Αρίστηνο.

Παράλληλα σεε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Π.Υ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

(18:20) Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται στο Αρίστηνο του δήμου Αλεξανδρούπολης.

(19:20) Συνεχίζεται μέχρι αυτήν την ώρα η μάχη με τις φλόγες

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στον δικτυακό ιστότοπο: www.civilprotection.gr.