Απόλυτη αφωνία επικρατεί στη δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης αναφορικά με τις καταγγελίες της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου για την παράνομη απόρριψη μπάζων και σκουπιδιών από όχημα του Δήμου στο παλιό λατομείο της Μάκρης. Μάλιστα, πλέον, υπάρχει και φωτογραφικό υλικό από αυτή την παράνομη δραστηριότητα, που μετέδωσε η Δέλτα Τηλεόραση. Το όχημα του Δήμου φαίνεται ξεκάθαρα να κινείται στον χώρο και να αδειάζει πάσης φύσεως ανεπιθύμητα υλικά. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι σοβαρά και χρήζουν απαντήσεων από τους αρμόδιους. Κυρίαρχο ερώτημα είναι αν η πρακτική αυτή γίνεται εν γνώσει του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου.

Στο θέμα επανήλθε και η παράταξη «Πόλη & πολίτες»  αναφέροντας τα εξής:

«Έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την αποκάλυψη της Οικολογικής Εταιρίας για τον παράνομο ΧΑΔΑ στα παλιά λατομεία της Μάκρης και παρόλο που οι δημότες ανησυχούν και το θέμα έχει πάρει έκταση, δεν υπάρχει καμία απολύτως εξήγηση από πλευράς του κ. Ζαμπούκη. 

Διαβάστε ακόμη  Δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας για την επέτειο των 101 χρόνων από την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης

Το γεγονός πως όχι μόνο δεν υπάρχει απάντηση στα ερωτήματα που έχουν τεθεί, αλλά επιπλέον, ακόμη και μετά τα πολλαπλά δημοσιεύματα στον τύπο, τα φορτηγά με τα απορρίμματα συνεχίζουν την απόθεσή τους εκεί, καταδεικνύει πως ο τόσο ο κ. Ζαμπούκης όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δαστερίδης έχουν ξεκάθαρα επιλεκτικές οικολογικές ευαισθησίες προς χάριν της επικοινωνίας και της προβολής. 

Ο χώρος στον οποίο γίνεται η απόθεση και συγκάλυψη των απορριμμάτων είναι χαρακτηρισμένος, με μελέτη, ως υδρογεωλογική λεκάνη από την οποία υδροδοτείται η περιοχή της Μάκρης. Πράγμα που αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Και επειδή τα πρόθυμα παπαγαλάκια του διαδικτύου έσπευσαν να ρωτήσουν αν υπάρχουν φωτογραφίες και να αμφισβητήσουν, επισυνάπτουμε αποσπάσματα από το ρεπορτάζ της Δέλτα τηλεόρασης που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Υπό κανονικές συνθήκες θα ζητούσαμε την παραίτηση του αρμόδιου αντιδημάρχου… αλλά ποιον να βάλεις; Αφού δεν υπάρχει άλλος».