«Φουρτούνες» για το λιμάνι της Καβάλας

Μπορεί για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που έχει δει τα τελευταία χρόνια 1 κρουαζιερόπλοιο η ρευστή κατάσταση στην Τουρκία να περιγράφεται με τη φράση «τι είχαμε, τι χάσαμε», στην Καβάλα όμως, που τα προηγούμενα χρόνια είδε μεγάλη άνθηση στον τομέα αυτό, επικρατεί μεγάλος προβληματισμός.

Σύμφωνα με το kavalpost.gr,   το φετινό καλοκαίρι οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Καβάλας είναι μόλις 5 για την ώρα. Η Θεσσαλονίκη περιμένει 7 πλοία, ενώ τα νησιά Χίος, Σάμος και Μυτιλήνη μετρούν κάτω από 10 αφίξεις πλοίων κρουαζιέρας.

«Η μείωση στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων δεν αφορά μόνο το λιμάνι της Καβάλας αλλά αφορά όλα τα λιμάνια της Βορείου Ελλάδος και φυσικά τουρισμός δεν είναι μόνο η κρουαζιέρα, αλλά και άλλες παράμετροι, όπως η ανάπτυξη υποδομών που είναι απαραίτητες για τον τουρισμό», ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Χρήστος Ηλιάδης σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού της ΑΜΘ Κώστα Αντωνιάδη.

Διαβάστε ακόμη  O ιδιαιτέρως ενισχυμένος Χατζηδάκης, ο γεωστρατηγικός FSRU Αλεξανδρούπολης, το ρουμανικό ενδιαφέρον και ο ινδικός “δάκτυλος” για το λιμάνι της Καβάλας