Φουντώνει η αγανάκτηση για τις κωλυσιεργίες Ζαμπούκη για τη νέα λαϊκή αγορά

Έντονες είναι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης για τις διαρκείς κωλυσιεργίες της δημοτικής αρχής σχετικά με τη λήψη απόφασης για το χώρο λειτουργίας της νέας λαϊκής αγοράς του Σαββάτου, η οποία θα αντικαταστήσει την μη νόμιμη, πλέον, λαϊκή που γίνεται στην Εθνικής Αντίστασης, εδώ και περίπου 3 δεκαετίες

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η δημοτική αρχή, κόντρα σε κάθε λογική, αλλά και σε σχετικές γνωμοδοτήσεις, προωθεί την λειτουργία της λαϊκής αγοράς επί της οδού Καραολή και Δημητρίου, μία πρόταση, που εάν περάσει, θα δημιουργεί κάθε Σάββατο αδιανόητο κυκλοφοριακό χάος στην πόλη. Ωστόσο, το θέμα δεν έχει ακόμη συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, με τη δημοτική αρχή να προβάλει διάφορες προφάσεις.

Για το θέμα, η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης αναμένεται να παραχωρήσει αύριο συνέντευξη τύπου, ενώ σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η παράταξη Λαμπάκη.

Διαβάστε ακόμη  Εργαζόμενοι ΔΕΥΑ Ορεστιάδας: "Η κυβέρνηση αρνείται να αντιληφθεί ότι το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν..."

Εντωμεταξύ, χαρακτηριστικές της δυσαρέσκειας των παραγωγών είναι οι δηλώσεις του προέδρου τους Χαράλαμπου Καλεμτζή στον Maximum FM, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε ότι ο Δήμαρχος αρνείται να τον συναντήσει για να συζητήσουν για το  θέμα, ενώ δεν έχει απαντήσει ούτε σε σχετικές επιστολές του. Μάλιστα, όπως σημείωσε, «ο σύμβουλός του, στρατιωτικός, γνωρίζει μάλλον περισσότερα από εμένα, που είμαι 52 χρόνια στις λαϊκές αγορές», εννοώντας τον πρόεδρο της Κοινότητας Γιάννη Ναϊτίδη. Ο κύριος Καλεμτζής σημείωσε πως η οδός Καραολή και Δημητρίου δεν ενδείκνυται για πολλούς λόγους ως χώρος διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς, τονίζοντας πως πρέπει το θέμα επιτέλους να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς άλλες αναβολές, και να ληφθεί από κοινού μία απόφαση.