Φράχτης 150 μέτρων μεταξύ τελωνείου Καστανεών και συνοριακής γραμμής

Διαγωνισμός για την υλοποίηση του έργου ««συντήρηση υποδομών και αποκατάσταση βλαβών στην Ε.Ο. 51 από τελωνειακό Σταθμό Καστανεών μέχρι την συνοριακή γραμμή» θα γίνει τις επόμενες μέρες, μετά την έγκριση των όρων διακήρυξης από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στο έργο, πέρα από συντήρηση του οδοστρώματος, προβλέπεται η κατασκευή φράχτη μήκους 150 μέτρων, ο οποίος θα λειτουργεί αποτρεπτικά για τους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες.

Η ανάρτηση της απόφασης (που πάντως λήφθηκε στις 17/10) στη Διαύγεια, έρχεται λίγες ώρες μετά την καθιστική διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν περίπου 70 μετανάστες στο τελωνείο των Καστανεών.

Όπως αναφέρεται,  προβλέπεται η κατασκευή και στα δυο άκρα της οδού φράχτη τύπου ΝΑΤΟ σε συνολικό μήκος 150 μέτρων. Πρόκειται συγκεκριμένα για πλήρη κατασκευή περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ με συρματόπλεγμα βαρέως τύπου με όλα τα απαραίτητα υλικά και υποδομές. Επίσης, θα κατασκευασθούν δυο πόρτες βαρέως τύπου, μια σε κάθε πλευρά της οδού.

Διαβάστε ακόμη  Δράση Ενημέρωσης για την Προσβασιμότητα και την Εξυπηρέτηση Αναπήρων Ατόμων

Ακόμη, το έργο προβλέπει αποκατάσταση βλαβών στην απολυμαντική τάφρο επί της εθνικής οδού, αντικατάσταση κατεστραμμένων πινακίδων, ρυθμιστικών και πληροφοριακών, αποκατάσταση της οριζόντιας σήμανσης σε όλο το τμήμα της οδού, επιδιόρθωση και ανύψωση φρεατίων επί της οδού στο σημείο της σιδηροδρομικής γέφυρας με σκοπό την αποκατάσταση της απρόσκοπτης διέλευσης των οχημάτων και επιδιόρθωση τμημάτων ασφαλτοτάπητα. Ο προϋπολογισμός αυτών των παρεμβάσεων είναι 45.680 ευρώ.