Φρούριο τα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης για τη δίκη των 8

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έλαβαν σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις όχι μόνο της Αλεξανδρούπολης αλλά και από ολόκληρη την Περιφέρεια λόγω της μεταφοράς των 8 Τούρκων που μεταφέρθηκαν ξανά σήμερα από την Καβάλα στην Αλεξανδρούπολη. Υπενθυμίζουμε ότι οι 8 μεταφέρθηκαν χθες από τις Φέρες στην Καβάλα, για λόγους ασφαλείας.

Στα δικαστήρια από νωρίς το πρωί το κτίριο φυλάσσονταν από δεκάδες άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων. Μισή ώρα περίπου πριν καταφτάσουν οι 8 Τούρκοι, άνδρας της αστυνομίας έφερε σκύλο για να ελεγθεί ο χώρος. Όταν οι 8 έφτασαν, μπήκαν στο δικαστήριο με κρυμμένα πρόσωπα και συνοδευόμενοι από αστυνομικούς ενώ αμέσως μετά οι πόρτες έκλεισαν και στο χώρο μπορούσε να μπει μόνο όποιος είχε δημοσιογραφική ταυτότητα ή σχετίζονταν με τη δίκη. Φυσικά και σήμερα το παρόν έδωσαν οι άνθρωποι του προξενείου της Κομοτηνής που παρακολουθούν “στενά” την υπόθεση ενώ μαζί τους ήταν και ο “νομικός” που εμφανίστηκε την προηγούμενη φορά, αυτή τη φορά δεν φορούσε όμως τη στολή του, την κρατούσε όμως στο χέρι.

Διαβάστε ακόμη  Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για τη Δευτέρα 17 Ιουνίου

Ο κύριος αυτός που μια λέει πως είναι κατήγορος, μια νομικός και μια δικηγόρος μη κυβερνητικής οργάνωσης έκανε και σήμερα δηλώσεις, αυτή τη φορά όμως ως alexpoli.gr αποφασίσαμε να μη του δώσουμε λόγο τουλάχιστον από το δικό μας μέσο και γι αυτό δεν κατάγραψαμε τις δηλώσεις του και δεν θα τις μεταφέρουμε μιας και δεν γνωρίζουμε ακριβώς τον ρόλο του και την ιδιότητα του. Αξίζει ακόμη να σημειώσουμε ότι όπως σχολίαζαν και δημοσιογράφοι μεγάλων μέσων ενημέρωσης που βρίσκονται στην περιοχή, εντύπωση προκαλεί και η στάση των τούρκων συναδέλφων οι οποίοι αρνούνται να σχολιάσουν οτιδήποτε συμβαίνει στη χώρα τους, συνομιλούν μόνο μεταξύ τους και δεν δίνουν καμία απολύτως πληροφορία σχετικά με την κατάσταση στην Τουρκία. Υπάρχουν πάντως και εξαιρέσεις καθώς δημοσιογράφος μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού στην Τουρκία, συνομίλησε σήμερα με Έλληνες δημοσιογράφους, ζητώντας να καταγράψει το γενικότερο κλίμα της κοινής γνώμης στην Ελλάδα, για το θέμα των 8.

DSC_0088 DSC_0095 DSC_0116 DSC_0119 DSC_0121 DSC_0125 DSC_0127