Φυσικό αέριο ΑΜΘ: Φεβρουάριο ο διαγωνισμός, Σεπτέμβρη η έναρξη κατασκευής

Σε περίπου ένα μήνα προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για την επιλογή των αναδόχων εταιρειών που θα αναλάβουν το κατασκευαστικό κομμάτι του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε 18 πόλεις, στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός από τη ΔΕΔΑ, ενώ οι εργασίες προγραμματίζεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες (διαγωνισμός, αδειοδοτήσεις κλπ).

Έχουν  προηγηθεί ήδη οι διαγωνισμοί για την προμήθεια υλικών συγκεκριμένα στην προμήθεια σταθμών διανομής M/R – D/R 19/4, σταθμών μέτρησης και ρύθμισης για την τροφοδότηση μεγάλων καταναλωτών (MRS), «έξυπνων» μετρητών G4 – G25 και μετρητών G40. Η προμήθεια όλων των υπόλοιπων ενσωματούμενων υλικών αποτελεί αντικείμενο των συμβάσεων κατασκευής των έργων.

Για την περιφέρεια ΑΜΘ ο σχετικός διαγωνισμός για την προμήθεια υλικών έχει προϋπολογισμό 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Τα δίκτυα θα καλύψουν τις πόλεις Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ορεστιάδα.