Γ. Λιανίδης Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: «Ετοιμότητα για τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών και ζυμώσεις για τις αυτοδιοικητικές»

Πυκνώνει τη δραστηριότητά της η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ – Π. Σ., η οποία ετοιμάζει δύο πολιτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή προβεβλημένων στελεχών του κόμματος, που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Νοέμβριο σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη.

Η πρώτη, στην Ορεστιάδα, έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 12-13/11 και η δεύτερη, στην Αλεξανδρούπολη, θα ακολουθήσει δύο εβδομάδες αργότερα, το Σαββατοκύριακο 26-27 Νοεμβρίου.

Τα προγράμματα και οι συμμετέχοντες στις δύο εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του κόμματος, Γιώργος Λιανίδης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι συγκεκριμένες πολιτικές ημερίδες ή διημερίδες που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του μήνα στον Έβρο, έχουν προεκλογική χροιά, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π. Σ. έχει μπει σε περίοδο που επιδιώκει να κοινοποιήσει το πρόγραμμα και τις θέσεις του, αλλά και τις λύσεις που προτείνει, ώστε ο κόσμος να είναι έγκαιρα ενήμερος και να γνωρίζει με ποια κριτήρια θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές.

«Σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε εδώ και πάρα πολύ καιρό…», σχολίασε συγκεκριμένα ο κ. Λιανίδης, υπογραμμίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π. Σ. είναι σε ετοιμότητα και σε διαρκή επαφή με τον κόσμο» εν όψει εκλογών.

Ετοιμότητα δήλωσε ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Έβρου και για το ψηφοδέλτιο που θα «κατεβάσει» ο ΣΥΡΙΖΑ-Π. Σ. στον νομό, στο οποίο υποψήφιοι θα είναι τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες. «Κατά κάποιον τρόπο, το ψηφοδέλτιο έχει “κλείσει”, με την έννοια ότι γνωρίζουμε ήδη από τον Ιούλιο τις προτεινόμενες υποψηφιότητες, όμως θα “κλειδώσει” από τα κεντρικά αρμόδια όργανα του κόμματος». Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε, έχουν ήδη ξεκινήσει και οι διεργασίες και ζυμώσεις για τα σχήματα που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ Π. Σ. στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, «στη βάση της κεντρικής πολιτικής γραμμής που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες».

Διαβάστε ακόμη  Πλειστηριασμοί: "Φρένο" σε κατασχέσεις για τραπεζικά χρέη μικρότερης αξίας των ακινήτων

Ο ίδιος τόνισε ότι οι διεργασίες γίνονται με «προνοητικότητα», ώστε «να αποφευχθούν οι προχειρότητες και η επανάληψη σφαλμάτων που έγιναν στις προηγούμενες εκλογές», όπως σημείωσε. «Χρειάζεται χρόνος, ζύμωση και διάλογος, για να καταλήξουμε σε προτάσεις που θα τεθούν υπ’ όψιν των τοπικών συνελεύσεων των μελών σε κάθε δήμο, οι οποίες θα πάρουν και τις τελικές αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε, τουλάχιστον στους μεγάλους δήμους, είτε να έχουμε αυτοδύναμα ψηφοδέλτια είτε να συνεργαστούμε με συγκεκριμένες παρατάξεις, οι οποίες θα έχουν προοδευτικό πρόσημο, και σε διάλογο μαζί τους να συμφωνήσουμε σε συγκεκριμένα ζητήματα. Το σημαντικό θα είναι, στα ψηφοδέλτια που θα στηρίξουμε, να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα που θα έχουν έναντι των άλλων ψηφοδελτίων…», κατέληξε στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Λιανίδης.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας