Γ. Ζαμπούκης: Από την εξοικονόμηση στην κατασπατάληση ενέργειας, δύο μήνες δρόμος

Τη μείωση του δημοτικού φωτισμού μετά τα μεσάνυχτα υπόσχονταν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης τον περασμένο Οκτώβριο, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας όλων των Δήμων της χώρας εξοικονόμηση του ενεργειακού κόστους το οποίο, φυσικά, επωμίζονται οι πολίτες. Ωστόσο, τα αναμμένα φωτάκια σε όλο το πάρκο των Χριστουγέννων, στις 9 το πρωί, μάλλον δεν εξοικονομούν ενέργεια και πόρους. Το αντίθετο…

Δείτε τι έλεγε ο κ. Ζαμπούκης τον περασμένο Οκτώβριο στην ΕΡΤ Ορεστιάδας:

«Με ενημερώσεις και συστάσεις στους υπαλλήλους που εργάζονται σε δημοτικά κτίρια, αλλά και σε διευθυντές σχολείων για την ορθή χρήση κλιματιστικών, με το σβήσιμο διακοσμητικών φωτιστικών σε οδούς, αλλά και περιορισμό στο μεταμεσονύκτιο ωράριο λειτουργίας του δημοτικού φωτισμού, σε σημεία μηδενικής κίνησης στη διάρκεια του χειμώνα, ξεκινά ο δήμος Αλεξανδρούπολης την εφαρμογή των μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας.


‘’Περιμένουμε την οργανωμένη διαχείριση που θα μας προτείνει η κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρχει εναρμόνιση με αυτά που θα κάνουμε ως Δήμος’’, σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, σημειώνοντας ότι τα πρώτα μέτρα είναι αυτά που αναφέρονται στις σχετικές εγκυκλίους που απέστειλε το αρμόδιο Υπουργείο. Ο ίδιος, πάντως, εκτίμησε πως η ορθή εφαρμογή των μέτρων, για να υπάρχει μετρήσιμο αποτέλεσμα, επαφίεται, τελικά, στην υπευθυνότητα όλων. ‘’Όλα είναι ατομική ευθύνη και υπευθυνότητα. Δοκιμαστήκαμε υγειονομικά, θα χρειαστεί να δώσουμε εξετάσεις και ενεργειακά’’, σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμπούκης.

Όσον αφορά τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων, εξήγησε ότι ‘’ετοιμάζεται συγκεκριμένη μελέτη, ώστε να είναι φωτισμένη η πόλη, χωρίς κατασπατάληση’’. Ενδεικτικά, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αναφέρθηκε στον χριστουγεννιάτικο φωτισμό της πόλης, σημειώνοντας πως αυτός:

«δεν θα λειτουργεί από τις 2 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα έτη».

Μάλλον κάποιο «βραχυκύκλωμα» παρουσιάστηκε στην υπευθυνότητα των μελών της δημοτικής αρχής και φτάσαμε στο σημείο να είναι αναμμένα όλα τα λαμπάκια και το πρωί, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν τα φώτα όντως σβήνουν 2 με 7 το πρωί, ή αν απλώς καίνε όλο το 24ωρο…

Διαβάστε ακόμη  Εξακολουθεί να καλύπτει αυτόν που τον παρακολουθούσε UPD