Με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη επικοινώνησε το evrosonline.gr σχετικά με τους αστέγους στην πόλη μας και την περίπτωση της άστεγης γυναίκας που ανέδειξε ένας πολίτης μέσω του fb. Ο Δήμαρχος είχε επικοινωνήσει με τον πολίτη ενώ ο πολίτης είχε γράψει στη συνέχεια, ότι δέχτηκε τηλεφώνημα του Δημάρχου, που ενδιαφέρθηκε για το θέμα.

«Στην Αλεξανδρούπολη το τελευταίο δίμηνο έχουν καταγραφτεί 24 άστεγοι», δήλωσε ο Δήμαρχος ενώ τόνισε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν έρθει σε επαφή και με τους 24 προτείνοντάς τους λύσεις. Δυστυχώς κανείς από τους 24 δεν δέχτηκε να στεγαστεί σε χώρους που προσφέρθηκαν.

Η μόνη λύση που απομένει στις υπηρεσίες είναι να ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα, με εντολή του οποίου οι άστεγοι εξετάζονται από γιατρούς ώστε τουλάχιστον να υπάρχει μια εικόνα για την υγεία τους. Δυστυχώς όμως και πάλι με δική τους επιλογή, οι άνθρωποι αυτοί προτιμούν να επιστρέψουν στο δρόμο.

Διαβάστε ακόμη  Μητροπολίτες Θράκης: Αντίθετοι σε κάθε επέκταση μεταναστευτικών δομών

Ο Δήμαρχος δήλωσε στο evrosonline.gr ότι ήδη ετοιμάζεται δομή φιλοξενίας που θα λειτουργεί 11 το βράδυ με 8 το πρωί και θα μπορούν οι άστεγοι να επιλέγουν το χώρο αυτό, τουλάχιστον για να κοιμηθούν το βράδυ, έχοντας θέρμανση και πρόσβαση σε ζεστό νερό.

Ο Γιάννης Ζαμπούκης αναφέρθηκε και στο φαινόμενο της επαιτείας που έχει αυξηθεί στην περιοχή μας και μάλιστα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί νομικά πλέον γιατί έχει καταργηθεί ως αδίκημα.

“Είναι δύο σημαντικά προβλήματα στην πόλη μας (οι άστεγοι και η επαιτεία) τα οποία μας απασχολούν και αναζητούμε λύσεις” σημείωσε χαρακτηριστικά.