Γεώργιος Τσαντόπουλος Πρόεδρος Τμήματος Δασολογίας ΔΠΘ: Επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για την μεταπυρική αποκατάσταση της Δαδιάς.

Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και τους υπόλοιπους φορείς που εμπλέκονται, αναφορικά με την αποκατάσταση της περιοχής του Δάσους Δαδιάς μετά από τις πρόσφατες και καταστροφικές δασικές πυρκαγιές, απέστειλε ο Πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ., Καθηγητής Γεώργιος Τσαντόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει ότι η δασική πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου έχει προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στο σπάνιο οικοσύστημα με τη σπάνια βιοποικιλότητα και οι προσπάθειες για τη μεταπυρική αποκατάσταση είναι σημαντικό να ξεκινήσουν άμεσα. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρέπει να προχωρήσει στην καταγραφή της κατάστασης μετά την πυρκαγιά και να δρομολογήσει τη μεταπυρική αποκατάσταση και παρακολούθηση με στόχο την κατά το δυνατόν επανάκαμψη της βιοποικιλότητας και να εφαρμόσει κατάλληλες διαχειριστικές πρακτικές και σύγχρονες πολιτικές που θα οδηγήσουν στην άμβλυνση των επιπτώσεων της δασικής πυρκαγιάς.

Διαβάστε ακόμη  Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών ΑΜΘ: Οργή για το θάνατο του μαθητή στις Σέρρες

Το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ. που εδρεύει στην Ορεστιάδα, τα τελευταία 23 χρόνια έχει επιδείξει αξιόλογο ερευνητικό έργο στη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων και ιδιαίτερα μετά από καταστροφικές πυρκαγιές και διαθέτει σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό. Επιπλέον έχει πραγματοποιήσει ένα σημαντικό αριθμό ερευνών στη περιοχή της Δαδιάς, γεγονός που διευκολύνει τη σύγκριση της μεταπυρικής κατάστασης με αυτή πριν την πυρκαγιά.

Το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ., θέτει το ερευνητικό προσωπικό και τον υπάρχοντα εξοπλισμό του στη διάθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ευελπιστεί πως θα συμβάλει τα μέγιστα στην αποκατάσταση της περιοχής.

ΠΗΓΗ: evros24.gr