Ενα ολοκληρωμένο δίκτυο εμπορευματικών κέντρων που θα συμβάλει στην ανάδειξη της χώρας μας ως παγκόσμιο κέντρο διαμεταφοράς σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών με τη διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ. Επισπεύδονται οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του δεύτερου μεγάλου Εμπορευματικού Κέντρου στο στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη.
Εμπορευματικά κέντρα θα υλοποιηθούν επίσης στην Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα και την Ηγουμενίτσα, ενώ το δίκτυο αναμένεται να ολοκληρωθεί με ένα εμπορευματικό κέντρο στον θεσσαλικό κάμπο και πιθανότατα στην περιοχή της Λάρισας και ένα στη Δυτική Πελοπόννησο.

«Τα πέντε εμπορευματικά κέντρα που επισπεύδουμε την υλοποίησή τους είναι το Θριάσιο -ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός σε λίγες μέρες- το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, που ολοκληρώνονται οι πρόδρομες εργασίες για να προχωρήσει ο διαγωνισμός δημοπράτησης, και ακολουθούν τα Εμπορευματικά Κέντρα Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας. Σημαντικό ρόλο έχει το θεσσαλικό εμπορευματικό κέντρο και το εμπορευματικό κέντρο της Δυτικής Πελοποννήσου, που πρέπει να χωροθετηθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών Χ. Σπίρτζης, αναφερόμενος στον ρόλο των σιδηροδρομικών μεταφορών και πώς μπορεί να αλλάξει το δίκτυο των κέντρων αυτών τον ρόλο της χώρας στην παγκόσμια αγορά εμπορευματικών μεταφορών.
Στόχος, όπως ανέφερε, είναι «η ανάπτυξη μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας, εκμεταλλευόμενοι τη θέση της χώρας και την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών».

Διαβάστε ακόμη  Την απόλυση δύο συμβασιούχων υπέγραψε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Αλεξανδρούπολη
Η ΓΑΙΑΟΣΕ ωριμάζει και έργο στην Αλεξανδρούπολη όπου ο Δήμος κατέχει έκταση περίπου 500 στρεμμάτων και έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για δόμηση εμπορευματικού κέντρου περίπου 200.000 τ.μ. Το έργο απαιτεί περαιτέρω προετοιμασία και συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ). Να σημειωθεί πως στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ είναι η αξιοποίηση του ΟΛΑ, το μετοχικό κεφάλαιο του οποίου βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιό του. Η εκτίμηση της ΓΑΙΑΟΣΕ είναι ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2017 θα μπορούσε να προκηρυχθεί διαγωνισμός από κοινού με τον Δήμο.

Πληροφορίες από την εφημερίδα Ημερησία