Για τα «μάτια του κόσμου» το isobox για το παρεμπόριο στη Νυμφαία

Κλειστό και μη λειτουργικό είναι το isobox Νυμφαίας, καθώς σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Γιάννης Κιλιτσίκης επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης -και όσα κατέγραψε ο φακός του «Χρόνου»- ο οικίσκος στον κάθετο άξονα λίγα μέτρα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα της Ροδόπης φαίνεται πως έχει περιπέσει σε αχρησία.

Το isobox αυτό είχε τοποθετηθεί αρχικά για την πάταξη του παραεμπορίου, ως δωρεά από τα Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στη συνέχεια πέρσι το καλοκαίρι λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε αυτό βρήκαν στέγη υπηρεσίες του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας, γι’ αυτό άλλωστε παραμένει η  επιγραφή «υγειονομικό κλιμάκιο».

Στη συνέχεια πριν λίγο καιρό, όπως αποκάλυψε ο «Χρόνος» οι υγειονομικές υπηρεσίες έφυγαν από το isobox κι επιτέλους άνοιξε ο δρόμος για να χρησιμεύσει για την πάταξη του παραεμπορίου.  Μάλιστα, στις αρχές Απριλίου είχε υπάρξει συνάντηση εργασίας του προέδρου του Επιμελητηρίου Αντώνη Γραβάνη με τον προϊστάμενο της Κινητής Μονάδας Ελέγχων Κομοτηνής, Χρήστο Νάκο, προκειμένου το isobox να λειτουργήσει προς τον αρχικό του σκοπό.

Διαβάστε ακόμη  Κύριε Θεοδωρικάκο, καλό σας βράδυ!!

Ο φακός του «Χρονου» αποτύπωσε στις 27/05 το μεσημέρι το isobox να είναι κλειστό και ο κος Κιλτσίκης μέσω του ράδιο Χρόνος 87.5fm προχώρησε στην εξής καταγγελία: «To isobox που δόθηκε από τα Επιμελητήρια, από τη στιγμή που ο ΕΟΔΥ δεν έχει στελέχη πλέον εκεί, εδώ και δύο μήνες είναι άδειο. Θα δινόταν υποτίθεται για να γίνονται έλεγχοι για το παραεμπόριο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης έδωσε τα κλειδιά στον Χρήστο Νάκο, αλλά δυστυχώς την ίδια μέρα του ζητήθηκε να τα δώσει πίσω, με την δικαιολογία ότι οι έλεγχοι στον συγκεκριμένο οικίσκο θα γίνονται μόνο από το Υπουργείο Ανάπτυξης, του οποίου η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη και οι έλεγχοι οι οποίοι γίνονται είναι 5-6 όλο τον χρόνο».