Για το χρυσό στη Θράκη ρωτήθηκε ο υπουργός τουρισμού αλλά απάντησε για τις Σκουριές…

Όταν κάποιο κυβερνητικό στέλεχος βρίσκεται, για παράδειγμα, στην Κομοτηνή και παραχωρεί συνέντευξη τύπου, ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, τι πιο φυσιολογικό από το να ρωτηθεί για την εξόρυξη χρυσού, στην ΘΡΑΚΗ. Σωστά; Κι όμως… Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στην αντίστοιχη περίπτωση, θεώρησε ότι οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για τον χρυσό στις Σκουριές και απάντησε αναλόγως…

Ερωτηθείς, λοιπόν, από δημοσιογράφο για την άποψή του για τη συγκεκριμένη επένδυση και το αν αυτή έρχεται σε αντιδιαστολή με το τουριστικό πλάνο της Περιφέρειας, ο Υπουργός, σύμφωνα με τη Φωνή της Ροδόπης, απάντησε πως «δεν βλέπω σε αντιδιαστολή οποιουδήποτε είδους ανάπτυξη. Ζούμε πια στον 21ο αιώνα που η ανάπτυξη και το περιβάλλον σε όλες τις μορφές, είτε είναι πρωτογενής παραγωγή είτε μεταλλευτική είτε δευτερογενής είτε ο τουρισμός μπορεί να συμβαδίσει. Η ισορροπία μεταξύ των επενδύσεων και πως θα αναπτυχθεί μια περιοχή είναι τοπική απόφαση, όμως είναι και κάποιες επενδύσεις μεγάλου χαρακτήρα που έχουν στρατηγική θέση και η κυβέρνηση αποφασίζει».

Κληθείς δε να διευκρινίσει για το αν συμπεριλαμβάνεται στις «επενδύσεις μεγάλου χαρακτήρα» και ο χρυσός, ο Υπουργός Τουρισμός υπεραμύνθηκε της επένδυσης λέγοντας ότι «ο χρυσός είναι ένας πόρος της χώρας μας και υπάρχει μια επένδυση, η οποία είναι αδειοδοτημένη, έχει κερδίσει στο ΣτΕ όλες τις προσφυγές και αφού χρησιμοποιεί τα καλύτερα περιβαλλοντικά στάνταρ, δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Είναι θέμα άλλου Υπουργείου, εγώ δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα στις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη  Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει ο Δήμος Ορεστιάδας για τις ανεμογεννήτριες

Τελικά, η … ψυχή των παρισταμένων στη συνέντευξη τύπου επέστρεψε από την Κούλουρη, που λέει κι ο λαός, όταν οι δημοσιογράφοι διευκρίνισαν πως το αρχικό ερώτημα αφορούσε τη Θράκη κι όχι τη Χαλκιδική, που μακριά δεν τη λες, αλλά όχι και τόσο κοντά, ώστε να απασχολήσει μία συνέντευξη τύπου που δίνεται στην Κομοτηνή! Πάντως, η απάντηση του κ. Θεοχάρη δεν ήταν και η πιο κατατοπιστική, αφού, εν ολίγοις δήλωσε αναρμόδιος, λέγοντας: «Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη γνώση γι’ αυτό. Δεν είναι ο τομέας της ιδιότητας μου, δεν έχω κάτι να σας πω».