Για τον θεσμό του Φεστιβάλ  ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης μίλησε στον αέρα της εκπομπής +News ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου. 


Φέτος το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει τροποποιηθεί προκειμένου να δοθεί βάρος στον πόλεμο στην Ουκρανία. Για αυτό τον λόγο θα προβληθούν περισσότερα φιλμ με άξονα τις γεωπολιτικές εξελίξεις καθώς και τις παγκόσμιες συγκυρίες που οδήγησαν στην διεξαγωγή των εχθροπραξιών που βλέπουμε σήμερα.

Ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου κατέθεσε την δική του άποψη για τις επερχόμενες εξελίξεις στην ενεργειακή σκακιέρα σχολιάζοντας παράλληλα την στάση της Ευρώπης και των ΗΠΑ απέναντι στην Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ενώ παράλληλα στηλίτευσε την υποκρισία της οικονομικής ελίτ που κουβαλάει το πετρέλαιο του Πούτιν χρηματοδοτώντας την συνέχεια του πολέμου που η ίδια μέσω των ΜΜΕ που κατέχει καταδικάζει 

Διαβάστε ακόμη  Τον Μάρτιο του ’24 προβλέπεται η ολοκλήρωση του Δημοτικού Σφαγείου Φερών

Αξίζει να σημειωθεί πως το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι ένα διεθνές φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο και το οποίο ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου 1999 με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Δημήτρη Εϊπίδη, ο οποίος παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το 2016. Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, θεωρείται ένα από τα πλέον σημαντικά του είδους του σε διεθνές επίπεδο, εστιάζει πρωτίστως στον ανεξάρτητο κινηματογράφο τεκμηρίωσης, ενδιαφέρεται για την ανάδειξη νέων δημιουργών απ’ όλον τον κόσμο, ενώ κάθε χρόνο προβάλλονται ρετροσπεκτίβες σε κορυφαίους δημιουργούς και αφιερώματα στα σημαντικότερα ρεύματα του ντοκιμαντέρ. Υπεύθυνος για τη διοργάνωση του φεστιβάλ είναι ο πολιτιστικός οργανισμός του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.