Γιάννης Καρυπίδης / Τα έργα και οι ημέρες της Δημοτικής Αρχής


Με μια μακροσκελή ανάρτηση ο δημοτικός σύμβουλος Φερών Γιάννης Καρυπίδης, σχολιάζει τα έργα και τις ημέρες της νυν Δημοτικής Αρχής. 

Αναλυτικά : 

Η έπαρση, η αλαζονεία, η απαξίωση, η αδιαφορία και η εκδικητικότητα στην άλλη άποψη , είναι μετά από δύο χρόνια  τα κύρια χαρακτηριστικά  της δημοτικής αρχής.  Έχουν γραφτεί πάρα πολλά για το τελευταίο γεγονός που προέκυψε με το κλείσιμο της δομής του Α΄ Παιδικού Σταθμού και την συγχώνευσή του με τον Β ΄Παιδικό στις Φέρες   κυρίως  ψεύδη , ανακρίβειες και  παραπληροφόρηση από μεριάς αυτών που ασκούν διοίκηση Μετά το κάλεσμα που έγινε από τους γονείς ,ήμουν δίπλα τους ποτέ μπροστά τους , επικουρικά χωρίς να ακυρώσω την συλλογική προσπάθεια και να το καπηλευτώ πολιτικά. Χωρίς πολλές φανφάρες χωρίς να δώσω ούτε μια συνέντευξη (χωρίς αυτό να είναι μεμπτό).Πρωταγωνιστές ήταν οι γονείς. Κατέθεσα όμως την άποψή μου επίσημα στο Τοπικό Συμβούλιο μετά το κάλεσμα από τον Πρόεδρο αφού είχε ήδη παρθεί η απόφαση για το κλείσιμο του Παιδικού Σταθμού  .Και επίσης κατέθεσα την άποψή μου και στις δυο συγκεντρώσεις που έγιναν από τους γονείς. Και την καταθέτω εδώ για να γνωρίζουν και όσοι με παρακολουθούν. Προσέγγισα το θέμα πολιτικά(θεσμικά)  όπως κάνω όλα αυτά τα χρόνια .Εννοείται ότι προτεραιότητα έχει το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ που έπρεπε να έχει δημιουργηθεί όχι χθες αλλά πέρυσι . Διαφώνησα κάθετα με τον τρόπο που κλείνει η δομή για τους εξής πολιτικούς λόγους παρουσία και της Προέδρου και του Αντιδημάρχου: η απόφαση πάρθηκε χωρίς να ενημερωθεί το Τοπικό Συμβούλιο ,χωρίς να ενημερωθούν οι 4 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι ,χωρίς να ενημερωθούν οι γονείς  και εν ερήμην της κοινωνίας χωρίς κανένα διάλογο για ένα θέμα που αφορά την κοινωνία.  Χωρίς καμία διαβούλευση παρουσία του Τοπικού Συμβουλίου ,χωρίς την παρουσία των δημοτικών συμβούλων ,χωρίς τους γονείς και χωρίς την παρουσία των επίσημων υπηρεσιών του Δήμου δηλαδή μηχανικών που είναι οι ειδικοί στο αντικείμενο για να μας πουν από όλα τα κτίρια που υπάρχουν στην Δημοτική Ενότητα  Φερών ποιο είναι το καταλληλότερο και πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνει ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ .Αντί αυτού τι έκαναν? Αφού διέρρευσε το θέμα και αντέδρασε το Τοπικό Συμβούλιο με κάλεσμα και συνεδρίαση παρουσιάστηκε η Πρόεδρος και ο Αντιδήμαρχος και ανακοίνωσαν την τετελεσμένη απόφαση για το κλείσιμο της δομής χωρίς καμία ντροπή χωρίς καμία τσίπα. Εννοείται ότι εισπράξαν οργή από την πλειοψηφία των τοπικών και δημοτικών συμβούλων. Αυτό και αν δεν είναι απαξίωση ,έπαρση 

 αλαζονεία και εμπαιγμός .Άρα καταρρέει το επιχείρημα τους ότι δεν θέλαμε ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ. Αλλά με όρους και κανόνες (δεν μπαίνω στην διαδικασία ούτε των βάουτσερ ,ούτε πόσα παιδιά έχει ο  παιδικός σταθμός ούτε πόσες εγγραφές θα έχει μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη ούτε αν θα κλείσει και θα ταλαιπωρηθούν οι γονείς ούτε αν είμαι με τους μεν γονείς ή με τους δε γονείς ούτε αν ήταν πέντε γονείς και πέντε χωριανοί και πέντε συμπολίτες. Και ένας γονιός να ήταν εκεί θα ήμουν)Το θέμα είναι κατ΄ εξοχήν πολιτικό (θεσμικό) και αποφάσεις τόσο σημαντικές παίρνονται με διάλογο με την κοινωνία, μέσα στην κοινωνία και ΔΕΝ ανακοινώνονται στην κοινωνία αφού έχουν ήδη παρθεί. Βέβαια είναι πάγια τακτική τους και δεν είναι πρώτη φορά που το κάνουν. Το έχω επισημάνει άπειρες φορές  όταν ανοίγουν πόλεμο με την κοινωνία θα το βρουν μπροστά τους. Με αφορμή μια συνέντευξη που έδωσα στην  κυρία Ηπειρώτου στην εφημερίδα Γνώμη κλείνοντας τον ένα χρόνο για το πως κρίνω τον ένα χρόνο άσκησης διοίκησης από την νέα δημοτική αρχή είχα πει ότι αν τους κρίνω χωρίς κανένα ελαφρυντικό η εικόνα δεν είναι καλή. Αναγνωρίζοντας όμως ότι οι περισσότεροι από αυτούς που ασκούν διοίκηση δεν  είχαν αυτοδιοικητική εμπειρία  και συνοχή ήθελα να τους δώσω χώρο και χρόνο για να δω τους στόχους τους ,τον οραματισμό τους ,το πρόγραμμά τους και που θέλουν να πάνε τον Δήμο. Μετά από δύο χρόνια τελικά αποδείχτηκε ότι κάποιοι εκλεγμένοι και μη απέκτησαν τεράστια αυτοδιοικητική εμπειρία, διάβασαν πολύ, ενημερώθηκαν, έκαναν personal trainning μια και είναι της μόδας ,με ειδικούς σχετικά με την αυτοδιοίκηση, (κάποιος μεγάλος εν ενεργεία αντιδήμαρχος διάβαζε,  ένα εγχειρίδιο  και το μετέδιδε σε άλλους δημοτικούς συμβούλους για το πως η παράταξη του Δημάρχου θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές ,κούνια που τον κούναγε) κάποιοι παρακολούθησαν ταχύρρυθμα  προγράμματα τηλεκπαίδευσης άσκησης διοίκησης , κάποιοι τρώνε εδώ και 2 χρόνια ότι  μπαγιάτικο φαγητό τους σερβίρουν ακόμα και ληγμένες κονσέρβες αρκεί να μην φύγει  το κουτάλι από το χέρι, έγιναν ειδήμονες και παίρνουν αποφάσεις  όπως σε καθεστώτα που θυμίζουν άλλες εποχές. Διώκουν και οδηγούν την άλλη άποψη σε αυτόφωρες διαδικασίες ,όπως συνέβη  με τους δύο συναδέλφους .Που λόγω μιας τυχαίας συγκυρίας δεν συνελήφθη και εγώ .Ήμουν από την πρώτη στιγμή στο ΑΤ Φερών και θα είμαστε πολλοί μαζί τους όταν γίνει το δικαστήριο. 

Διαβάστε ακόμη  Υπό εξαφάνιση η μελισσοκομία στον Έβρο! Κυβέρνηση και βουλευτές περί άλλων τυρβάζουν

Τίποτα δεν κατακτιέται όμως χωρίς αγώνες . Γιατί από  ότι φαίνεται έπεται και συνέχεια (βλέπε Πλατεία ).Έχω πει άπειρες φορές ότι αυτοί οι κύριοι βρίσκονται στις θέσεις αυτές χάριν της λαϊκής ετυμηγορίας ΚΑΙ  της δημοτικής ενότητας Φερών. Αυτό να μην το ξεχνούν γιατί ο χρόνος κυλάει πολύ γρήγορα.

Τέλος, σημειώνει ο κύριος Καρυπιδης, ότι αργότερα έμαθε και για την σύλληψη του Νίκου Γκότση.