Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει: Πρόκληση Οικονόμου με «θύμα» και πάλι τον Έβρο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου ασχολείται με το δημογραφικό της εκλογικής του περιφέρειας, ενώ ο Έβρος μαραζώνει

Όπως αναφέρει η παρακάτω είδηση:

«Υπεγράφη το σύμφωνο συνεργασίας για την αναχαίτιση του δημογραφικού προβλήματος στη Φθιώτιδα, έπειτα από πρωτοβουλία του Γιάννη Οικονόμου.

Οι υπογραφές στο σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον δήμο Λαμιέων και το ΚΕΠΕ έπεσαν την Τρίτη (21/2) στη Λαμία, παρουσία του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, ως συνέχεια της πρωτοβουλίας που έχει εδώ και καιρό αναλάβει προς την κατεύθυνση αναχαίτισης του δημογραφικού προβλήματος ο κ. Οικονόμου και της σχετικής συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί, στις 2 Νοεμβρίου.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της πρόσφατης απογραφής. Η Φθιώτιδα, δε, παρουσίασε μείωση πληθυσμού κατά 12,9% (η δεύτερη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση ανάμεσα στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς Ελλάδας, η πέμπτη μεγαλύτερη ανάμεσα στις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας), παρά το γεγονός ότι ο νομός βρίσκεται κοντά στην Αθήνα.

Το σύμφωνο συνεργασίας που υπογράφηκε φιλοδοξεί να αποτελέσει οδηγό και και για άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδας ως μέρος ενός μεγαλύτερου project».

Στον Έβρο, παρά τις υποσχέσεις, τα μεγάλα λόγια και το δήθεν «τεράστιο ενδιαφέρον του ίδιου του πρωθυπουργού», δεν γίνεται απολύτως τίποτα για την δραματική μείωση και γήρανση του πληθυσμού. Τίποτα πέρα από διαπιστώσεις και ευχολόγια. Τα χωριά και οι οικισμοί ερημώνουν, τα νέα ζευγάρια διστάζουν να πάρουν την απόφαση να τεκνοποιήσουν και το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό. Ωστόσο, κανενός το αυτί δεν ιδρώνει. Ούτε της κυβέρνησης, ούτε των τοπικών φορέων, με πρώτο και «καλύτερο» τον δήμαρχο Ορεστιάδας και πρόεδρο της ΠΕΔ ΑΜΘ Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογή του στην ΠΕΔ είχε θέσει ως πρωταρχικό του στόχο την αντιμετώπιση του δημογραφικού. Ε, μετά πέρασε ο καιρός, ξέρετε, ας πάνε στην ευχή τα παλιά…

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Κινητοποίηση φοιτητών κατά του νόμου Πιερρακάκη

Για την ιστορία, το  ισοζύγιο γεννήσεων – θανάτων τα τελευταία χρόνια, στον Έβρο, είναι διαρκώς αρνητικό, ενώ τα συγκεκριμένα στοιχεία τον κατατάσσουν μεταξύ των δέκα νομών της χώρας με μείωση πληθυσμού άνω του 10%.

Επιπλέον, η Περιφέρεια ΑΜΘ σύμφωνα με την τελευταία απογραφή είχε μείωση πληθυσμού 7,6%, ενώ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, από την οποία προέρχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχε μείωση 7,7%. Βλέπετε, όμως, στην ΑΜΘ δεν εκλέγεται ο κύριος Οικονόμου, πώς να το κάνουμε…