Γιάννης Μαντζουράνης – Παραμένει φαύλος σαν Μητσοτάκης – Ατιμία να με συκοφαντεί

«Η δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι η δίωξή μου, η δολοφονία χαρακτήρα και η πρωτοφανής ταλαιπωρία μου, με ευθύνη του τότε παρακράτους Μητσοτάκη, ήταν παράνομη»

Ατιμία και συκοφάντηση χαρακτηρίζει ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο όνομά του, κατά τη σημερινή ομιλία του στη Βουλή πριν την ψηφοφορία για σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα να εμπλέξει τον Γ. Μαντζουράνη στο σκάνδαλο Κοσκωτά, υπόθεση για την οποία όπως τονίζει ο Γ. Μαντζουράνης η ελληνική Δικαιοσύνη τον κήρυξε αθώο με ομόφωνη απόφαση.

Επιπλέον, ο γνωστός νομικός μεταξύ άλλων προσθέτει ότι η Δικαιοσύνη «αποφάνθηκε ότι η δίωξή μου, η δολοφονία χαρακτήρα και η πρωτοφανής ταλαιπωρία μου, με ευθύνη του τότε παρακράτους Μητσοτάκη, ήταν παράνομη». 

«Δεν αξίζουν άλλου σχολίου όσα είπε σήμερα στη Βουλή. Παραμένει φαύλος σαν Μητσοτάκης» προσθέτει ο Γιάννης Μαντζουράνης προσθέτοντας για τον πρωθυπουργό ότι «βαρύνεται με εγκλήματα κατά του κράτους δικαίου και η προσφυγή του στον Εφιάλτη του παρελθόντος και τη λάσπη, μόνο αμηχανία και φόβο αποκαλύπτει. Η λάσπη όμως, όσο κι αν του ταιριάζει, δεν πρόκειται να τον σώσει».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια συκοφάντησης του κ. Μαντζουράνη και του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα:

«Θυμήθηκα όταν χρησιμοποιήσατε τη φράση “ένοχος ή βλάξ”, έτσι δεν είναι, αυτό δεν είπατε; Αν δεν με απατά η μνήμη μου, αυτή τη φράση την είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ο μακαρίτης εκδότης της “Ελευθεροτυπίας” Κίτσος Τεγόπουλος αναφερόμενος τότε στον Ανδρέα Παπανδρέου, κάνοντας μια αναφορά στο σκάνδαλο Κοσκωτά. Το οποίο αφορούσε τον Παπανδρέου, τον Κουτσόγιωργα και τον κ. Μαντζουράνη, ο οποίος σήμερα είναι δικηγόρος του κ. Παππά. Από τα pampers πήγαμε στις σακούλες. Προσέξτε, λοιπόν, όταν κάνετε τέτοιες ιστορικές αναφορές χωρίς να γνωρίζετε την προέλευσή τους».

Αναλυτικά η δήλωση του Γ. Μαντζουράνη:

«Είναι τιμή μου να αναφέρει ο κύριος Μητσοτάκης το όνομά μου, δίπλα σ’ αυτό του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου.

Είναι ατιμία όμως και προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα, να τον συκοφαντεί ακόμα και νεκρό, όταν ξέρει ότι αθωώθηκε πανηγυρικά από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση Κοσκωτά. Για να οδηγήσει σε συνέχεια την αμετανόητη Δεξιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σε εκλογική ήττα και πολιτική καταισχύνη. 

Είναι ατιμία επίσης να συκοφαντεί εμένα, στέλεχος σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ και της προοδευτικής παράταξης, όταν ξέρει ότι η ελληνική Δικαιοσύνη με κήρυξε αθώο με ομόφωνη απόφαση για την ίδια υπόθεση. Και αποφάνθηκε ότι η δίωξή μου, η δολοφονία χαρακτήρα και η πρωτοφανής ταλαιπωρία μου, με ευθύνη του τότε παρακράτους Μητσοτάκη, ήταν παράνομη.

Δεν αξίζουν άλλου σχολίου όσα είπε σήμερα στη Βουλή. Παραμένει φαύλος σαν Μητσοτάκης. Βαρύνεται με  εγκλήματα κατά του κράτους δικαίου και η προσφυγή του στον Εφιάλτη του παρελθόντος και τη λάσπη, μόνο αμηχανία και φόβο αποκαλύπτει.

Η λάσπη όμως, όσο κι αν του ταιριάζει, δεν πρόκειται να τον σώσει».

Πηγή: avgi.gr