Γιάννης Οικονόμου / «Άδειασε» τον Άδωνι Γεωργιάδη για το ενδεχόμενο επέκτασης του επιδόματος καυσίμων (video) 

Η πρωτοβουλία για την ηλεκτρική ενέργεια «έχει αγγίξει τα όρια των δημοσιονομικών μας αντοχών» είπε ξεκόβοντας μια και καλή το θέμα που άνοιξε ο υπουργός.

Τέλος στα σενάρια για επέκταση του επιδόματος καυσίμων μέσα στο καλοκαίρι, έβαλε ο Γιάννης Οικονόμου, την ώρα που έχουν πάρει φωτιά οι αντλίες και η μέση τιμή της βενζίνης αγγίζει πλέον τα 2,5 ευρώ το λίτρο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «άδειασε» έτσι τον Άδωνι Γεωργιάδη, που την Παρασκευή σε συνέντευξή του στον Real Fm είχε αφήσει ανοικτό παράθυρο το μέτρο να συνεχίσει να ισχύει και μετά τον Ιούνιο.

Ερωτηθείς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν η κυβέρνηση προτίθεται να επεκτείνει το επίδομα για τα καύσιμα τους επόμενους μήνες ή να το διευρύνει και σε άλλες ομάδες, ο Γιάννης Οικονόμου ήταν απόλυτος:

Διαβάστε ακόμη  Το τρολάρισμα σε άλλο επίπεδο: Κάνουν συναυλία στο θέατρο του πάρκου που έχασαν

«Όπως έχουμε ξεκαθαρίσει πολλές φορές, στα πλαίσιο του δημοσιονομικά εφικτού πάντοτε θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες από τις αυξήσεις σε όλες τις πτυχές του οικονομικού τους βίου. Βασική προτεραιότητα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας το προηγούμενο διάστημα ήταν η αντιμετώπιση των αυξήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια, με το εθνικό σχέδιο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για το οποίο κουβεντιάσαμε και σήμερα. Σε πολύ μεγάλο βαθμό πετυχαίνουμε να μετριάσουμε το αποτύπωμα των αυξήσεων αυτών. Η πρωτοβουλία αυτή έχει αγγίξει τα όρια των δημοσιονομικών μας αντοχών. Κάθε καινούργια δυνατότητα που δημιουργούμε και περιθώριο που υπάρχει, πάντοτε θα αξιοποιείται από την κυβέρνηση για να στεκόμαστε στο πλευρό της κοινωνίας».

Οικονομου για μετρα στηριξης στα καυσιμα