Γιατί το Alexpoli.gr δεν δημοσίευσε τη λίστα με τους «οφειλέτες» προς το δημόσιο

Δεχτήκαμε ερωτήσεις φίλων αναγνωστών χθες, για ποιο λόγο δεν δημοσιεύουμε τη λίστα με τα ονόματα όσων έχουν οφειλές άνω των 150.000 ευρώ προς το δημόσιο. Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μερικά πράγματα για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.

Αποφασίσαμε να μην δημοσιεύσουμε τη λίστα αυτή γιατί δεν μας αρέσει να ασκούμε τη δημοσιογραφία με κανόνες ανθρωποφαγίας ούτε και με προβολή κυβερνητικών κινήσεων που καταπατούν παράφορα το σύνταγμα της χώρας. Η διαπόμπευση ονομάτων επιχειρηματιών που οι επιχειρήσεις τους έχουν κλείσει χρόνια πριν, ή άλλων που προμήθευαν το δημόσιο με προϊόντα και υπηρεσίες και επί χρόνια δεν πληρώνονταν με αποτέλεσμα να ισοπεδωθούν οικονομικά, δεν είναι θέμα… είναι κατάντια. Φυσικά και στη λίστα αυτή δεν είναι μόνο περιπτώσεις σαν τις παραπάνω, όμως μόνο τα καθεστώτα διαπομπεύουν με τέτοιο τρόπο ανθρώπους και τους χαρακτηρίζουν όπως επιθυμούν βάζοντας τους στο ίδιο καζάνι… Στη λίστα αυτή επίσης είναι μέσα και ονόματα επιχειρήσεων που εξακολουθούν να λειτουργούν και που απασχολούν εργαζόμενους… Σε τι θα ωφελήσει η διαπόμπευση τους; Στο να χάσουν πιο γρήγορα οι εργαζόμενοι αυτοί τη δουλειά τους….

Ξεκαθαρίζουμε επίσης ότι κανείς από τη λίστα αυτή δεν είναι διαφημιζόμενος πελάτης του alexpoli.gr για να μην υπάρχουν υποψίες ότι έχουμε άλλους λόγους που δεν δημοσιεύουμε τη λίστα. Θεωρούμε ότι αυτοί που πρέπει να διαπομπευτούν δεν είναι οι επιχειρηματίες που έχουν χρέη αλλά οι πολιτικοί που επί χρόνια ξεζούμιζαν τον ιδιωτικό τομέα για να ταΐσουν τα «δικά τους παιδιά» που έμπαιναν στο δημόσιο με τη γνωστή μέθοδο επιλογής «έχω μπάρμπα». Θεωρούμε ότι αυτοί που πρέπει να διαπομπευτούν είναι αυτοί που οδήγησαν της χώρα στα μνημόνια, αυτοί που τα υπέγραψαν και αυτοί που με την ανοχή τραπεζιτών και πολιτικών, σήκωσαν δισεκατομμύρια ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες και τα οδήγησαν στο εξωτερικό. Θεωρούμε ότι αυτοί που πρέπει να διαπομπευτούν παραδειγματικά είναι οι πολιτικοί που κατάντησαν την χώρα αποικία. Αυτοί που οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες νέους Έλληνες στην μετανάστευση, αυτοί που αύξησαν τους φόρους τόσο ώστε να είναι σχεδόν αδύνατον να λειτουργήσει επιχείρηση σήμερα χωρίς να δημιουργεί χρέη. Αυτοί που διευκόλυναν ξένες εταιρείες να φοροδιαφεύγουν, ως σύμβουλοι τους, την ώρα που είχαν θέση στο υπουργείο οικονομικών και διέλυαν τις ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτοί που γνώριζαν τις σπατάλες στο δημόσιο και για να μη γίνουν δυσάρεστοι δεν μίλησαν ποτέ. Αυτοί που έχουν offshore εταιρείες σε ονόματα συγγενών τους και την ίδια στιγμή ψηφίζουν την διαπόμπευση Ελλήνων επιχειρηματιών.

Διαβάστε ακόμη  Εκδήλωση της ΠΑΜΘ στην Ξάνθη για τον οδική ασφάλεια

Η επιχειρηματικότητα σε όσες χώρες έχουν ιδιωτικό τομέα, παραγωγή και ανάπτυξη, δεν τιμωρείται αλλά βοηθιέται. Ας σκεφτεί ο καθένας μόνος του γιατί στη χώρα αυτή επιχειρείται η διάλυση της….

«Κακοί» επιχειρηματίες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν όπως υπάρχουν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Μόνο που οι άλλες χώρες δεν διαλύθηκαν από αυτούς, όπως επίσης και η Ελλάδα δεν διαλύθηκε από αυτούς, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να αποδείξουν αυτό, για να ξεχαστούν οι δικές τους ευθύνες.

Σε αυτό το καθεστωτικό παιχνίδι εμείς δεν συμμετέχουμε. Δεν θα διευκολύνουμε ποτέ τους εγκληματίες που κατέστρεψαν τη χώρα αυτή, να αποποιηθούν των ευθυνών τους διαπομπεύοντας ανθρώπους που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι θύματα των πολιτικών που εφαρμόσθηκαν. Αν κάποιοι πρέπει να πληρώσουν και να πάνε φυλακή είναι αυτοί που αποφάσισαν και εφάρμοσαν τις πολιτικές αυτές…

Ανδρέας Χονδρός

Alexpoli.gr