Γιατί κρατούσε η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης έναν παπά-υπόδικο για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους τόσους μήνες ;

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ σε ιερέα της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, κρίνοντας τον ένοχο για το αδίκημα της τέλεσης «γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής».

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, είναι θέμα χρόνου να τεθεί σε αργία ο εν λόγω ιερέας, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, όπως ορίζει η εκκλησιαστική νομοθεσία. Ωστόσο, η Μητρόπολη ουσιαστικά «σύρεται» σε αυτή την κίνηση, μετά τη δικαστική απόφαση, τηρώντας μεν το γράμμα του νόμου, αφήνοντας, ωστόσο, στην άκρη την ουσία και το μήνυμα που έπρεπε να είχε στείλει εδώ και καιρό, τόσο για τον εν λόγω ιερέα, που ασκούσε ανενόχλητος τα καθήκοντά του, ενώ οι καταγγελίες υφίστανται εδώ και πολλούς μήνες, όσο και γενικότερα για τέτοιου είδους πρακτικές που δεν έχουν καμία σχέση με τον λόγο του Θεού. Μάλιστα, υπάρχει η πληροφορία ότι οι καταγγελίες που εκδικάστηκαν δεν είναι οι μοναδικές, καθώς εκκρεμούν κι άλλες, για τις οποίες θα υπάρξουν, ενδεχομένως, ξεχωριστές αποφάσεις.

Ο συγκεκριμένος ιερέας έχει δώσει ουκ ολίγες αφορμές, τόσο στο παρελθόν, όσο και το τελευταίο διάστημα, με την στάση του όσο και με μακροσκελή κηρύγματά του από άμβωνος για το θέμα του κορωνοϊού, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ο ίδιος ο Μητροπολίτης υποστήριζε κυρίως για το θέμα του εμβολιασμού. Η μεταστροφή του για το θέμα το τελευταίο διάστημα, με την υποστήριξη, πλέον, (πάλι από άμβωνος) των επίσημων θέσεων της Μητρόπολης για την πανδημία, αποτελεί ακόμη μία απόδειξη της προβληματικής συμπεριφοράς του συγκεκριμένου ιερέα, που έχει οδηγήσει πολλούς από τους μόνιμους κατοίκους του οικισμού, εδώ και καιρό, να αναζητούν τον καθιερωμένο εκκλησιασμό τους σε γειτονικές ενορίες ή, χειρότερα, να απέχουν ολοκληρωτικά από τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.

Διαβάστε ακόμη  Παράπονα πωλητών και καταναλωτών της λαϊκής Αλεξανδρούπολης για την έλλειψη wifi

Τα παράπονα των πιστών ήταν πολλά και έφταναν μέχρι τα αυτιά του Μητροπολίτη, ο οποίος κράτησε μέχρι σήμερα μία απαθή στάση, η δε δικαστική απόφαση αποτελεί «κερασάκι στην τούρτα». Σίγουρα, οι ευθύνες της Μητρόπολης, που δεν φρόντισε να προστατεύσει το ποίμνιό της από έναν τέτοιο άνθρωπο, θέτοντάς τον σε αναστολή, μέχρι να βγει η δικαστική απόφαση, είναι μεγάλες. Οι εκ των υστέρων αποφάσεις περί αργίας, δυστυχώς, δεν στέλνουν το μήνυμα που θα έπρεπε σε μία εποχή που η πίστη του κόσμου στην εκκλησία και σε κάποιους ανθρώπους της έχει κλονιστεί, ίσως και ανεπανόρθωτα.