«Γιατί πρέπει να τον κάνω Έλληνα;» – Το βίντεο που εκθέτει τον Βορίδη

«18 χρονών, ένα έγχρωμο κορίτσι απ΄τη Νιγηρία, σε μία συζήτηση που είχαμε και ήταν και ο Θάνος ο Πλεύρης ο συνάδελφος. Κι έλεγε το κορίτσι αυτό, μιλώντας Ελληνικά ότι “εγώ έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα, μιλάω Ελληνικά, δεν έχω γνωρίσει άλλη πατρίδα, δεν έχω πάει ποτέ στη Νιγηρία, είμαι Ελληνίδα”. Αναρωτήθηκα εκείνη την ώρα τι ακριβώς εννοεί αυτό το κορίτσι ότι είναι Ελληνίδα; Δηλαδή κοιτάζοντας πίσω, σκέφτεται τον παππού της να πολεμάει στους αγώνες του ΄12-΄13; (…) 

Όταν κάποιος λέει “Είμαι Έλληνας” από αυτούς, τι ακριβώς εννοεί; Γιατί πρέπει να τον κάνω Έλληνα; Γιατί πρέπει να του δώσω το δικαίωμα να είναι Έλληνας; (…) Ο δικός μας ο πατριωτισμός είναι άλλος. Ο δικός μας ο πατριωτισμός είναι εκείνος που λέει ότι εμείς είμαστε απόγονοι του Πλάτωνα, είμαστε απόγονοι του Σωκράτη, είμαστε απόγονοι του Αριστοτέλη των Βυζαντινών αυτοκρατόρων, είμαστε κληρονόμοι μίας χιλιετούς ιστορίας. Αυτός είναι ο δικός μας πατριωτισμός».

Τα παραπάνω έλεγε ο Μάκης Βορίδη, υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όταν ακόμα ήταν στο ΛΑΟΣ.

Ο υπουργός Εσωτερικών παρέστη στην τιμητική πολιτογράφηση της μητέρας, Βερόνικα Νκεμ Αντετοκούνμπ, και του αδελφού, Εμέκα Αντετοκούνμπο, του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Μάλιστα, υπέγραψε ως αρμόδιος υπουργός, τη σχετική απόφαση.

Το λιγότερο που μπορεί να καταλογίσει κανείς στον Μ. Βορίδη είναι… ανακολουθία. Κάποιοι του χρεώνουν και πολιτική υποκρισία.

ROSA