Γιατρός ΠΓΝΑ: «Αποκαλυπτική ομολογία αποτυχίας η επιστράτευση ιδιωτών»

Ως μια «αποκαλυπτική ομολογία αποτυχίας» χαρακτηρίζει την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ ο γιατρός του ΠΓΝΑ Χάρης Στάμος. Σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρεται στους όρους με τους οποίους το Υπουργείο Υγείας επιστρατεύει ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι είναι όχι απλά ευνοϊκοί, αλλά μάλλον σκανδαλώδεις, σε σχέση τόσο με τις αποδοχές, όσο και με τις συνθήκες εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ…

Αναλυτικά:

«Πιο αποκαλυπτική ομολογία αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας δεν μπορούσε να υπάρξει: Καλούνε τους ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς να “συνδράμουν” το ΕΣΥ με μισθό 2000 ευρώ το μηνά ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ και ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΑ καθώς και (αν θέλουν οι φίλτατοι συνάδελφοι) να εφημερεύσουν 5-6 φορές το μήνα με 250 ευρώ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑ, με παράλληλη διατήρηση του ιατρείου τους. Αντίστοιχα ο συνάδελφος γιατρός του ΕΣΥ (που έχει να δει άσπρη μέρα εδώ και δυο χρόνια) διακονεί την ιατρική στο Δημόσιο Νοσοκομείο με 1250 (ο Επιμ Β) και 1500 ευρώ (ο Επιμ Α) το μήνα τα οποία φορολογούνται με 30-40% καθώς να εκτελέσει 7 έως 15 εφημερίες το μήνα με πληρωτέες μόνον τις 7 (πλαφόν) με κοστολόγιο 70-80 ευρώ /εφημερία, οι οποίες φορολογούνται 40%. Οι υπόλοιπες εφημερίες από τον ΕΣΥ τη αν πληρωθούν σε κάνα έτος. Δηλαδή ο Επιμ Β θα συλλειτουργεί με τον ιδιώτη και ο μεν Επιμ Β θα παίρνει συνολικά 1750 με 1900  ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑ με κόστος 2 μισθούς τον χρόνο, τον μήνα, με  τον ιδιώτη να απολαμβάνει 3500 ευρώ το μήνα ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ κάνοντας ούτε τη μισή δουλειά ο ιδιώτης συγκριτικά με τον ΕΣΥτη. Αν αυτό δεν λέγεται κατάμουτρο φτύσιμο πεστε  μου εσείς πως να το ονοματίσω.

Διαβάστε ακόμη  Στον Έβρο βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

(Ο έρμος ο ΕΣΥτης μπήκε στο ΕΣΥ με κρίση και αξιολόγηση….τρομάρα μας) και μη μου πει κανείς “γιατί ο ΕΣΥτης δεν φεύγει να ιδιωτεύσει” γιατί υπάρχουν πολλές πειστικές απαντήσεις…μια από όλες τις απαντήσεις είναι γιατί πολλοί από εμάς, του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δεν είμαστε  έμποροι αλλά γιατροί…»