Ο Γιώργος Ιωαννίδης κατάγεται από τον Έβρο και ζει στην Ορεστιάδα. Είναι μουσικός και λατρεύει τα ethnic ακούσματα και όχι μόνο. Η πρώτη του δουλειά είναι γεγονός και κυκλοφορεί από Βρετανική εταιρεία, ενώ το video του κομματιού “First Step” έγινε στον Έβρο. Ο Γιώργος μίλησε στο alexpoli.gr για τη μουσική του αλλά και τις συνεργασίες του.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Γιώργος Ιωαννίδης είναι μουσικός – συντονιστής ορχήστρας, συνθέτης, υπεύθυνος προγραμμάτων σε μουσικά σχήματα καθώς και δάσκαλος μπουζουκιού και ακουστικής κιθάρας και θεωρία της μουσικής. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας και Ωδικής ενώ συνεχίζει τις σπουδές του στην κλασσική μουσική.
Τα πρώτα του ακούσματα προέρχονταν από ένα παλιό μπουζούκι, το οποίο αποτέλεσε και την πρώτη του επαφή με τον υπέροχο κόσμο της μουσικής. Από και πέρα, όλα ήταν μάλλον αναμενόμενο για τον Γιώργο Ιωαννίδη, τον νεαρό δημιουργό από την Ορεστιάδα που με «όπλο» του το μπουζούκι, την κιθάρα και το πιάνο του αλλά και σύμμαχο μια ολόκληρη ορχήστρα, φιλοδοξεί να ταράξει τα ελληνικά μουσικά νερά και όχι μόνο.
Η μουσική του είναι ορχηστρική, ένα μείγμα διαφορετικών ήχων απόλυτα εναρμονισμένων μεταξύ τους. Η ροκ διαδέχεται την κλασική μουσική, η ποπ κάνει την εισβολή της στην κλασική μουσική και όλες μαζί δημιουργούν ένα μοναδικό ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο.
Γεννήθηκε στην Ορεστιάδα και από τα δεκατριών χρονών ξεκίνησε τη μουσική πορεία του κάνοντας πολλές εμφανίσεις στην πόλη του, στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.Μετά την ενηλικίωσή του εμφανίστηκε στην Αθήνα συμπράττοντας με σπουδαίους καλλιττέχνες όπως, ο Σταμάτης Γονίδης, η Μαριάντα Πιερίδη, ο Γιώργος Λεμπέσης κα.

Έκανε περιοδείες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δίνοντας συναυλίες και πήρε μέρος σε πολλές επαγγελματικές ηχογραφήσεις.
Στην αρχή της φετινής χρονιάς (2017), κυκλοφόρησε παγκοσμίως (διαδικτυακά) ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο FIRST STEP (George Ioannidis), που περιέχει δικές του συνθέσεις.

Όπως ο ίδιος δηλώνει, το FIRST STEP (George Ioannidis), αποτελεί το πρώτο επίσημο βήμα του προς έναν χώρο πρόκληση.

To fb page του Γιώργου Ιωαννίδη εδώ

Το youtube κανάλι του Γιώργου Ιωαννίδη εδώ