Γιώργος Ρουμελιώτης: Μην φεύγετε, εδώ είναι το σπίτι σας!

(Ένα άρθρο του Γιώργου Ρουμελιώτη)

Ο Μητσοτάκης δεν αγάπησε ξαφνικά τον Έβρο. Να ανακόψει την ακροδεξιά διαρροή θέλει. Γι’ αυτό θέτει την υποψηφιότητά του στον Έβρο. Γι’ αυτό κουβάλησε και το μισό υπουργικό Συμβούλιο. Γι’ αυτό επέλεξε και το σύνθημα, “Ισχυρή Ελλάδα, ισχυρή Θράκη. Ισχυρή Θράκη, ισχυρή Ελλάδα”, που δεν δηλώνει τίποτα πολιτικό. Για να μπορεί να το καταλάβει και ο τελευταίος ακροδεξιός εγκέφαλος.

Ο Έβρος δεν κατεβάζει μόνο φερτά υλικά. Κατεβάζει και πολλή ακροδεξιά σαβούρα, που ξεκινάει από το ΚΥΤ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, διαρρέει κατά μήκος όλο το ποτάμι παράλληλα με τον φράχτη και φτάνει μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Εθνικιστές, ρατσιστές, φιλοχουντικοί, φιλοναζιστές και, προσφάτως, φιλοβασιλικά υπολείμματα μιας άλλης εποχής εκφράζουν όλο και πιο έντονα τη διαφωνία τους με την κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Στα μάτια τους η ΝΔ φαντάζει ως ένα κεντρώο κόμμα, που εφαρμόζει αριστερή πολιτική (sic).

Μέσα σε ένα σκηνικό επικίνδυνης συντηρητικοποίησης, με στροφή στο παρελθόν και έντονη την ανάγκη αναβίωσης παραδοσιακών εθίμων από πολίτες και συλλόγους, με δημοτικές παρατάξεις να φαντασιώνονται την αναβίωση χουντικών εθίμων, όπως τα Ανθεστήρια, και με τις ελληνικές σημαίες που είναι κρεμασμένες στα μπαλκόνια των σπιτιών να είναι περισσότερες από τις μπουγάδες, όλο και περισσότεροι Εβρίτες και Εβρίτισσες εγκαταλείπουν πικραμένοι και πικραμένες το παλιό τους σπίτι και σφιχταγκαλιάζονται πλέον με Μπογδάνο-Λατινοπούλου, Κασιδιάρη, Εμφιετζόγλου και λοιπά, μικρότερα, “πατριωτικά”, φασιστοειδή κόμματα.

Αυτόν τον συρφετό θέλει να καλοπιάσει και να συγκρατήσει ο Μητσοτάκης. Σ’ αυτούς κατά βάθος φωνάζει: “Μη φεύγετε, εδώ είναι το σπίτι σας!”

Ισχυρή ακροδεξιά, ισχυρή ΝΔ.

Ισχυρή ΝΔ, ισχυρή ακροδεξιά.

Γιώργος Ρουμελιώτης

Μέλος ΚΕ ΜέΡΑ25