Γιορτή της Μητέρας / Η σπαρακτική συνέντευξη της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Αποκλειστική  συνέντευξη έδωσε η  μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη και συγκινεί με τα σπαρακτικά λόγιας της στο Debater. gr

Ημέρα της Μητέρας σήμερα και είναι μια Άγια ημέρα για όλες εκείνες τις γυναίκες που μας έφεραν στη ζωή. Ωστόσο, κάποιοι αποφάσισαν να στερήσουν το δικαίωμα της γιορτής αυτής από κάποιες μητέρες, όπως τη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, εκείνης της χαροκαμένης μητέρας που έχασε το μικρό της κορίτσι.

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, μίλησε ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας στον Λάζο Μαντικό και το DEBATER και τα λόγια της σπάραξαν τις καρδιές μας. Όταν ακούει κανείς μία μητέρα που έχει χάσει το σπλάχνο της να εύχεται στις άλλες μητέρες χρόνια πολλά και ευλογημένα, “να ζούνε με τα παιδιά τους με τις οικογένειές τους και να μην βιώσουν ποτέ μα ποτέ αυτό που βιώνω εγώ, την απώλεια του παιδιού μου”, τι άλλο μπορεί να ειπωθεί άραγε!

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, η κα Κούλα Αρμουτίδου, μιλώντας στο DEBATER κάνει μία κατάθεση ψυχής. Μιλά για τις μητέρες όλου του κόσμου ευχόμενη να είναι γερές δυνατές με μεγάλη αγάπη σε αυτά τα πλάσματα 

“που τα γεννάμε με τόσο κόπο με τόσο πόνο σαν να μας συντρίβουν τα κόκκαλα μας”.

“Μετά από 22-23 ώρες οδύνης πόνου, έχουμε την χαρά μετά και την ικανοποίση να παίρνουμε στην αγκαλιά μας ένα τόσο μικρό πλασματάκι, που το θεωρούμε χρέος μας και υποχρέωση μας να το μεγαλώσουμε με όση αγάπη έχουμε. Όση δύναμη έχουμε. Και το εγώ μας εκείνη την ώρα υποχωρεί και γίνεται το εμείς. Έχουμε το αίσθημα της ευθύνης, το αίσθημα της αυταπάρνησης, μέχρι και το αίσθημα της αυτοθυσίας”, είναι τα λόγια αυτής της γυναίκας.

Η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη μιλά για αυτό που φοράει στο λαιμό της και αναφέρει πως είναι ένα κόσμημα που φέρει τη λάμψη της Ελένης και τα λόγια της στο DEBATER είναι σπαρακτικά: “αυτό το κόσμημα είναι της Ελένης που φέγγει και φωτίζει την άδεια ζωή μου. Όσο λαμπερή είναι μια μπάλα στρογγυλή, ντυμένη με ζαφύρια που λαμπουν. Όπως το ζαφείρι λάμπει, έτσι λάμπει και η ψυχη του παιδιού μου. Έτσι νιώθω, ότι φοράω και λάμπει η ψυχη μου, το κορμί μου όλο μου το είναι”.

Σε μία συγκλονιστική πράξη η κα Αρμουτίδου έδειξε στην κάμερα του DEBATER τον ομφάλιο λώρο από την κόρη της, τον οποίο κρατά σαν κόρη οφθαλμου, φυλαγμένο μέσα στο συρτάρι με τα πράγματα της Ελένης. Η ίδια δηλώνει πόσο σημαντικό είναι αυτο το πράγμα για εκείνη.

Μία τέτοια ημέρα η κα Αρμουτίδου θυμάται πως η Ελένη Τοπαλούδη δεν χρειαζόταν να έρθει η Ημέρα της Μητέρας για να της κάνει κάποιο δώρο. Όπως μας εξηγεί ήταν ένα πολύ ευαίσθητο πλάσμα και πολύ συναισθηματικό και παντα της έφερνε δώρα από το χαρτζιλίκι της “μα μια τσάντα, αλυσίδες με καρδούλες, βραχιολάκια, κούπες για να πίνω καφέ πάντα από το υστέρημα της, πάντα κάτι θα μου έφερνε”.

Και η ίδια όμως μιλάει για το σημαντικό ρόλο της μάνας λέγοντας πως ούτε 365 ημέρες δεν φτάνουν “για να ευχαριστήσουμε τη μάνα, τη μητέρα που μας έφερε στη ζωή με τόσο πόνο, που ξενύχτησε πάνω από το κεφάλι μας, “που αγωνιούσε για τους πυρετούς μας, που ήταν ανά πάσα στιγμή εκεί σε όλα μας τα προβλήματα”.

Τι απαντά η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη για τη δικαστική απόφαση

Η ίδια δεν δηλώνει ικανοποιημένη σημειώνοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία για ένα δολοφόνο, ενώ κάνει αυστηρή κριτική στο νομοθετικό πλαίσιο σημειώνοντας πως ο ποινικός κώδικας είναι ανέγγικτός από το 1950 και δεν τον έχουν αγγίξει από τότε με αποτέλεσμα οι ποινές να είναι light. Σημειώνει με νόημα πως η ισόβια κάθειρξη μπορεί να ακούγεται κάπως αλλά οι δολοφόνοι θα μείνουν στη φυλακή κάποια χρονάκια και μετά θα βγουν για να κάνουν πάλι τις αθλιότητες και χυδαιότητές τους.

Σε ένα ξέσπασμα η χαροκαμένη μητέρα δήλωσε: “Μας εμπάιζουν αυτοί οι νόμοι, μας προδίδουν αυτοί οι νόμοι. Ακόμα και το θεμα της διαδικασία μέσα στα δικαστήρια. Ξέρετε ότι εγώ πήγα να καταθέσω με 700 σάκχαρο με ηρεμιστικά και δεν ήξερα τι έλεγα και δόθηκε ευκαιρία στους δολοφόνους του παιδιού μου να μιλήσουν να ξαναμιλήσουν. Λυπάμαι αλήθεια που γεννήθηκα Ελλήνιδα που ζω σε αυτό το κράτος που λέγεται Ελλάδα”.

To ξέσπασμα για τους πολιτικούς

Μιλώντας στο DEBATER η κα Αρμουτίδου απευθύνθηκε τόσο στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και αναρωτήθηκε τι θα γινόταν εάν ήταν δικό τους παιδί. “Αλλά ήταν το παιδί της Κούλας της Αρμουτίδου μιας νηπαγωγού, μιας φτωχής γυναίκας και ενός δασκάλου. Αν το παιδί αυτό ηταν παιδί πολιτικού, αν ήταν παιδί εφοπλιστή, πρέσβη δεν ξέρω τι;”.

Και συμπληρώνει λέγοντας πως: “αυτοί οι πολιτικοί ούτε καν ανέφεραν το θάνατο του δικού μου του παιδιού και πιο πολύ θυμώνω με τις 40 γυναίκες που έχει το κοινοβούλιο. Πού είναι η ευαισθησία αυτών των γυναικών; Μόνο η Φώφη Γεννηματά μίλησε για λάιτ βιασμούς, να πάρει θέση να μιλήσει”.

Μάλιστα, καταγγέλει πως ούτε ένα χέρι βοηθείας δεν είχε από την πολιτεία, ούτε ένα τηλεφώνημα δεν δέχθηκε και δεν είχε καμία υποστήριξη από κανέναν από τους πολιτικούς, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει κριτική και στην Εκκλησία λέγοντας πως ήταν απούσα και έχει τεράστιο θυμό για αυτό.

Παραδέχθηκε πως νιώθει μία προδοσία, ενώ αποκάλυψε πως ακόμα και η τράπεζα στην οποία είναι δανειολήπτρια δεν σεβάστηκε το πρόβλημά της και κάθε μέρα τηλεφωνούσαν και “μου τυραννούν την ζωή”.

Η συμβουλή σε όλες τις μανάδες του κόσμου

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη κάλεσε όλες τις μανάδες του κόσμου να μάθουν στα παιδιά τους να μην εμπιστεύονται και να μην δίνουν με ευκολία την ψυχή τους, γιατί το δικό της παιδί έδινε.

Όπως εξήγησε η θέση της γυναίκας στην κοινωνία στην Ελλάδα δεν είναι ακόμα ισότιμη και ισάξια με τον άντρα, προειδοποιώντας πως εάν δεν αλλάξει η νοοτροπία “πάντα θα βιάζουν και πάντα θα εκβιάζουν”.