Αρχική ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Γκότσης – Κουκουράβας σε παραλήρημα: Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις καθυστερήσεις με...

Γκότσης – Κουκουράβας σε παραλήρημα: Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις καθυστερήσεις με το σφαγείο Φερών…και όχι αυτοί

Την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον τότε αρμόδιο Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη κατηγόρησαν οι πρώην Αντιδήμαρχοι της παράταξης Λαμπάκη Γκότσης και Κουκουράβας μιλώντας στον Maximum FM.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του κ. Γκότση, υπήρξε παρέμβαση από τον κ. Κουκουράβα, (ο οποίος είναι γνωστός για το μένος του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ), για το θέμα του σφαγείου, όπου και οι δύο, υποστήριξαν ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα πέρα από το να υπογράψει τον Οκτώβρη του ’19 τη σύμβαση με τον εργολάβο.

Φυσικά, δεν έγινε καμία αναφορά από την πλευρά τους για τις χρονοβόρες διαδικασίες που χρειάστηκε να γίνουν για να βγει η άδεια δόμησης καθώς και να δοθεί νερό και ρεύμα στο εργοτάξιο, οι οποίες εκτελέστηκαν από την παρούσα δημοτική αρχή, με συνέπεια την καθυστέρηση έναρξης των εργασιών.

Στη συνέχεια σημείωσαν ότι περίμεναν επί τρία χρόνια τον κ. Σπίρτζη να τροποποιήσει τα τεύχη δημοπράτησης κάτι που πέρα από την ιστορία, το διαψεύδουν και παλαιότερες δηλώσεις του (Ιούλιος 2017) τότε Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος είχε κάνει λόγο για καθυστέρηση 8 μηνών.


Εξάλλου, χαρακτηριστικές των ευθυνών της προηγούμενης δημοτικής αρχής είναι ανακοινώσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, από το 2018 ακόμη, στις οποίες γινόταν λόγος για ένα έργο που ο κ. Λαμπάκης υποσχέθηκε από το 2010 και για το οποίο κάθε φορά έδινε νέα χρονοδιαγράμματα, βρίσκοντας διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες για τις μεγάλες καθυστερήσεις, προκαλώντας αγανάκτηση στον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής.

Διαβάστε ακόμη  Τα σημεία των μαζικών δειγματοληψιών από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου


Δείτε σχετικό απόσπασμα από ανακοίνωση της παράταξης ΑΝΑΣΑ τον Αύγουστο του 2018:

«Σήμερα, παρόλο που έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα τα οποία δεν επέτρεπαν την προκήρυξη του έργου του σφαγείου Φερών δηλαδή:

• Έχει ληφθεί απόφαση από το τεχνικό συμβούλιο Δημοσίων έργων,
• Έχει συσταθεί στη Γενική Γραμματεία Υποδομών Μητρώο Μελών Επιτροπών
• Διαδικασιών Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων Έργων,
• Έχουν από τις 16-7-2018 εγκριθεί οι πρότυπες διακηρύξεις για τα έργα με
• αξιολόγηση μελέτης,
• Έχει εγκριθεί η προμελέτη,
• Έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι,
• Έχουν λυθεί τα θέματα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του χώρου,
• Έχουν εγκριθεί οι διαδικασίες σύναψης δανείου,

ο Δήμος Αλεξανδρούπολης παραδόξως και χωρίς πλέον άλλες δικαιολογίες δεν έχει προβεί ακόμη στην δημοπράτηση του έργου».