Ναι, το franchise του Γκοτζίλλα είχε πολλές πειραματικές ταινίες την προηγούμενη δεκαετία. Πολλές φορές εστίασε περισσότερο στο ανθρώπινο δράμα και λιγότερο στον…Γκοτζίλλα. Ε λοιπόν, το «Βασιλιάς των Τεράτων» τα ανατρέπει όλα: και δε θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο χαρούμενοι για αυτό.

Η πλοκή

Στο «Γκοτζίλα ΙΙ: Ο Βασιλιάς των Τεράτων» παρακολουθούμε τις προσπάθειες της Monarch, μιας κρυφής ζωολογικής ομάδας που παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη και τη δράση μυθικών πλασμάτων που ζουν στο βυθό της θάλασσας. Ανάμεσα σε αυτά, είναι ο Godzilla που θα επιστρατευτεί και πάλι υπέρ της ανθρωπότητας, καθώς θα αντιμετωπίσει τέρατα όπως τους Mothra, Rodan αλλά και την απόλυτη νέμεσή του, τον τρικέφαλο βασιλιά Ghidorah. Οι μάχες του θα παίξουν θεμελιώδη ρόλο στην ισορροπία του πλανήτη και το μέλλον της ανθρώπινης ύπαρξης.

Το πόρισμα

Υπάρχουν στιγμές που αυτό που βλέπετε επί σκηνής θυμίζει ένα παιδάκι να βάζει τις «πιο επικίνδυνες» φιγούρες μάχης του να παλέψουν η μία την άλλη, αφυπνίζοντας στον καθένα από εμάς τον παιδικό εκείνο ενθουσιασμό της υπερβολής που αγγίζει τα όρια του γελοίου. Το «Γκοτζίλλα ΙΙ: Ο Βασιλιάς των Τεράτων» καταφέρνει (επιτέλους) να κάνει αυτό που οι προπάτορές του απέτυχαν: να αφιερώσει ολόκληρο το έργο σε τέρατα που πολεμάνε τέρατα, κρατώντας το ανθρώπινο δράμα στο ελάχιστο.

Αξίζει να ακούσετε τον βρυχηθμό του βασιλιά.

Είδος: Περιπέτεια Επιστημονικής Φαντασίας

Διάρκεια: 131′

Σκηνοθεσία: Μάικλ Ντάουερτι

Πρωταγωνιστούν: Βέρα Φαρμίγκα, Κεν Γουατανάμπι, Σάλι Χόκινς, Κάιλ Τσάντλερ, Μίλι Μπόμπι Μπράουν, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ, Τόμας Μίντλντιτς, Τσαρλς Ντανς, Ο Σι Τζάκσον Τζούνιορ, Αίσα Χιντς, Ζανγκ Ζιγί