Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Νεκρή 73χρονη μετά από 12 μαχαιριές από τον σύζυγό της

Άλλη μία γυναικοκτονία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 21 Ιουνίου σε γειτονιά της Αλεξανδρούπολης, όπου ένας 81χρονος δολοφόνησε με 12 μαχαιριές την 73χρονη σύζυγό του

«Είναι ένα άγριο έγκλημα», δήλωσε ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης, ο οποίος από την αυτοψία που πραγματοποίησε στο σπίτι του φονικού, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της γυναίκας ήταν ακαριαίος. Όπως σημείωσε, ο χώρος της κουζίνας, στον οποίο βρέθηκε το θύμα, ήταν γεμάτος αίματα, ενώ σε κοντινή απόσταση υπήρχε ακονιστήρι, με το οποίο ενδέχεται ο δράστης να ακόνισε το μαχαίρι προτού το χρησιμοποιήσει κατά της συζύγου του.

Η 73χρονη έφερε συνολικά 12 τραύματα στο αριστερό ημιθωράκιο και στην αριστερή τραχηλική χώρα. «Η 73χρονη βρέθηκε στην κουζίνα, πεσμένη κάτω στο πάτωμα μέσα στα αίματα. Το πρωί πιθανόν έγινε η δολοφονία. Ακαριαίος ο θάνατός της με μαχαίρι κουζίνας. Είχε δίπλα ακονιστήρι. Αυτός μάλλον ακόνισε το μαχαίρι και μετά ξεκίνησε αυτό που έκανε» είπε συγκεκριμένα ο ιατροδικαστής.

Το περιστατικό συνέβη στην κατά τα άλλα ήσυχη οδό Πλωτινουπόλεως, στα ανατολικά της πόλης, όπου μετέβη η Αστυνομία, μετά από κλήση γείτονα που άκουσε έντονο διαπληκτισμό λίγο πριν το μοιραίο. Το ζευγάρι  διέμενε για χρόνια στο εξωτερικό και είχε επιστρέψει στην Αλεξανδρούπολη, δίχως να λείπουν οι μεταξύ τους αντιπαραθέσεις, σύμφωνα με μαρτυρίες. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως ο ίδιος ο δράστης, λίγο μετά την αποτρόπαια πράξη του,βγήκε στο μπαλκόνι και φώναζε ότι σκότωσε τη γυναίκα του. 

Ο 81χρονος μετά το έγκλημα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, καθώς επιχείρησε να αυτοκτονήσει πίνοντας χλωρίνη, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και φρουρούμενος στο ΠΓΝΑ.