H Σαμοθράκη γέννησε την πρώτη συνεργασία στο Έβρο, παλιού και νέου για τις δημοτικές εκλογές

Την πρώτη σύνθεση δυνάμεων όπως προτάσσει ο νέος εκλογικός νόμος γέννησε για τον Έβρο η Σαμοθράκη. Ο επί 3 τετραετίες πρώην Δήμαρχος Σαμοθράκης Γιώργος Χανός που ήρθε τρίτος στις εκλογές αυτές, αλλά με ποσοστό και αριθμό συμβούλων που του επιτρέπουν να είναι ρυθμιστής της κατάστασης, μετά από δημοκρατικές διαδικασίες στην παράταξη του, έδωσε στήριξη στον δεύτερο των εκλογών Νίκο Γαλατούμο.

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση της Σαμοθράκης πάντως είναι η εξαιρετικά άσχημη και μη πολιτισμένη αντίδραση της παράταξης του Θανάση Βίτσα, στη συνεργασία αυτή, συνεργασία που μάλιστα βασίζεται στο Νόμο που προέκυψε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικό χώρο που στηρίζει τον συνδυασμό του κ. Βίτσα.

Οι αντιδράσεις μάλιστα έχουν φτάσει σε ποινικά κολάσιμες δηλώσεις, συκοφαντίες, απειλές και οργανωμένη προσπάθεια σπίλωσης του κ. Χανού κάτι που βέβαια ο ίδιος έχει συνηθίσει μιας και μέχρι τώρα πολλές φορές κάποιοι τον έσυραν στα δικαστήρια αλλά δεν πέτυχαν τον σκοτεινό σκοπό τους. Για όσους άλλωστε γνωρίζουν τον Γιώργο Χανό, τους έρχονται ως φυσική αντίδραση γέλια στο άκουσμα κατηγοριών που αφορούν το ήθος του.

Όπως επιβεβαιώνουν και τα στελέχη της παράταξης του κ. Χανού οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για να ληφθεί απόφαση στήριξης του κ. Γαλατούμου, ήταν απολύτως δημοκρατικές και υπήρξε ψηφοφορία.

Δυστυχώς η αντίδραση του άλλου στρατοπέδου υπήρξε (σε ανεπίσημο επίπεδο) τραγική. Συνεργάτες του κ. Βίτσα γέμισαν το διαδίκτυο με ανήθικα φασιστικού τύπου σχόλια τα οποία μάλιστα επιτρέπουν στον κ. Χανό να τους στείλει αυτόφωρο κάτι που επίσης όσοι τον γνωρίζουν… γνωρίζουν πως δε θα πράξει.

Διαβάστε ακόμη  Περιμένοντας απαντήσεις που φαίνεται μάλλον πως θα αργήσουν...

Η λασπολογία στο νησί από τα ψυχωτικά αυτά άτομα που και σε άλλες περιπτώσεις έχουν λειτουργήσει καταστροφικά για τη Σαμοθράκη, έφτασε σε τέτοιο επίπεδο που κατηγορούν τον κ. Χανό για “συνδιαλλαγές” τη στιγμή που για τη διαδικασία ακολουθήθηκαν τρόποι που θα ζήλευαν ακόμα και πολιτικοί σχηματισμοί στην Ευρώπη. Αρχικά οι φίλοι της παράταξης που συγκεντρώθηκαν στο εκλογικό κέντρο του κ. Χανού, προχώρησαν σε διάλογο με τους 25 υποψήφιους συμβούλους. Στη συνέχεια οι 25 συνεδρίασαν κεκλεισμένων των θυρών και κατέληξαν με ψήφους 21 υπέρ και 4. Μάλιστα οι 4 που δεν συμφώνησαν, δήλωσαν ότι θα σεβαστούν την απόφαση για στήριξη τη δεύτερη Κυριακή, τον επικεφαλής της παράταξης “Ενωτικό Κίνημα Σαμοθράκης” Νίκο Γαλατούμο.

Οι αντιδράσεις ακραίων κύκλων που μάλιστα δεν ζουν και στο νησί μόνιμα, προκάλεσαν οργή και αγανάκτηση στις δημοκρατικές δυνάμεις της Σαμοθράκης που βλέπουν τέτοιου είδους άτομα να τορπιλίζουν την πολιτική ζωή του νησιού, να ρίχνουν το επίπεδο σε διάλογο που θυμίζει συνθήματα ναζιστών και να φτάνουν ακόμη και σε απειλές κατά του κυρίου Χανού.