Η 20χρονη Ναταλία νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και χρειάζεται αιμοπετάλια, αλλά…

Συνεχίζεται ο αγώνας που δίνει για τη ζωή της η 20χρονη Ναταλία από την Αλεξανδρούπολη, η οποία έχει ανάγκη από αιμοπετάλια. Η νεαρή κοπέλα αντιμετωπίζει βαριάς μορφής λευχαιμία και δίνει έναν πολύ σοβαρό αγώνα γι’ αυτό και η ανάγκη να βρεθούν δότες είναι επιτακτική

Σε μήνυμά του, ο γιατρός και γραμματέας της ΕΙΝΟΚΥΘ Χάρης Στάμος αναφέρει:

«Τι κάνουμε όταν είναι στο χέρι μας να σώσουμε την ζωή ενός ανθρώπου; Τι κάνουμε για τα παιδιά μας που κινδυνεύουν να χαθούν δίπλα μας αβοήθητα;

Η Ναταλία που νοσηλεύεται στο ΠΝ Αλεξανδρούπολης είναι πολύ μικρή θα την αφήσουμε να φύγει αβοήθητη.Μπορούμε να την βοηθήσουμε μπορούμε να την κρατήσουμε στη ζωή. Χρειάζεται άνδρες έως 55 ετών με Α+ Α- να δώσουν αιμοπετάλια

Είναι μια απλή διαδικασία. Δεν είναι τίποτε πολύπλοκο και σώζεις έναν νέο άνθρωπο. Περνάει από το χέρι μας η σωτηρία του.

Είναι μόλις 20 χρόνων η Ναταλία. Είναι στο χέρι μας η ζωή της ας δείξουμε εμπράκτως την αλληλεγγύη μας.

Στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης δεν μπορούν να δώσουν γυναίκες αιμοπετάλια διότι όπως μου είπαν είναι ακριβές οι εξετάσεις που πρέπει να κάνουν για τις γυναίκες προκειμένου να ελεγχθεί ότι είναι ασφαλή για μετάγγιση. Κόστιζει στο σύστημα. Έτσι ακόμα και σε περιπτώσεις ζωής και θανάτου ψάχνουν για άνδρες.

Η πόλη μας είναι μεγάλη.

Η 20χρονη Ναταλία Λαζαρίδου, νοσηλεύεται με βαριάς μορφής λευχαιμία στο νοσοκομείο μας και έχει άμεση ανάγκη από αιμοπετάλια.

ΜΟΝΟ άντρες έως μέχρι 55 ετών με Α- ή Α+ μπορούν να δώσουν αίμα.

Παρακαλείσθε όσοι έχετε τη δυνατότητα, να προσέλθετε το ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ δυνατό στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης γιατί κάθε λεπτό που περνάει είναι κρίσιμο για τη ζωή»

Με την ευχή να βρεθούν οι δότες και να νικήσει η Ναταλία κερδίζοντας το δικαίωμά της στη ζωή, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε στα λεγόμενα του κου Στάμου, ότι “στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης δεν μπορούν να δώσουν γυναίκες αιμοπετάλια διότι όπως μου είπαν είναι ακριβές οι εξετάσεις που πρέπει να κάνουν για τις γυναίκες προκειμένου να ελεγχθεί ότι είναι ασφαλή για μετάγγιση. Κόστιζει στο σύστημα. Έτσι ακόμα και σε περιπτώσεις ζωής και θανάτου ψάχνουν για άνδρες”

Η φράση αυτή είναι μία θλιβερή πραγματικότητα, που αναδεικνύεται μέσα από την τραγική ιστορία της Ναταλίας, ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει είναι αν και πώς μπορεί αυτό να αλλάξει, ώστε να αναβαθμιστεί και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε στη Ναταλία να τα καταφέρει και να επιστρέψει σύντομα στη ζωή και τα όνειρά της.

Πηγή: rportal.gr