Η Αλεξανδρούπολη μέσα από 3 ταξιδιωτικούς οδηγούς!

Η «πρωτεύουσα του Έβρου» έχει «φιγουράρει» σε πολλά ελληνικά και ξένα τουριστικά δημοσιεύματα, ως ιδανικός προορισμός διακοπών, τολμηρών εξορμήσεων αλλά και χαλάρωσης. Τι έχουν να πουν οι διαδικτυακοί ταξιδιωτικοί οδηγοί “You In Greece”, “Discover Greece” και “Visit Greece” για την πόλη μας;

«Ο φάρος είναι το εμβληματικό αξιοθέατο»

Το site “You In Greece” παρουσιάζει τον 18μετρο φάρο της πόλης ως την κυριότερη ατραξιόν της Αλεξανδρούπολης, αναφέροντας ορισμένα ιστορικά στοιχεία για την κατασκευή του και τον σκοπό που επιτελούσε στο παρελθόν. Αναφορικά με το δάσος της Δαδιάς και το Δέλτα του Έβρου, ο ταξιδιωτικός οδηγός χαρακτηρίζει τα μέρη αυτά ως κάποια εκ των σημαντικότερων περιοχών στην Ευρώπη για την άγρα πανίδα και τη σπάνια χλωρίδα.

«Μια πόλη στο σταυροδρόμι ηπείρων»

Ως σταυροδρόμι μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, η Αλεξανδρούπολη αποτελεί για το “Discover Greece” έναν προορισμό με πλούσια ιστορία, κουλτούρα, παράδοση, αλλά και πολλές παραθαλάσσιες ταβέρνες. Μαζί με τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία πολυτελείας, η ιστοσελίδα μιλά και για τα «κρυφά διαμάντια» της πόλης, όπως τα ιαματικά λουτρά της Τραϊανούπολης, τη σπηλιά του Κύκλωπα στη Μάκρη, και την περιοχή της Μεσημβρίας.

Διαβάστε ακόμη  7 μήνες μετά τις φωτιές, η απόφαση Κελέτση για ανασύσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου Σουφλίου

«Κομβικό σημείο για το εμπόριο»

Για το “Visit Greece”, η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται σε μια εξαιρετικά σημαντική γεωπολιτική θέση, ενώνοντας Ανατολή και Δύση, και αποτελώντας κομβικό σημείο εμπορίου. Δίχως να παραλείψει να αναφερθεί στους αρχαιολογικούς χώρους της Μεσημβρίας και Μαρώνειας, ο ταξιδιωτικός οδηγός κάνει ιδιαίτερη μνεία στα μουσεία της Αλεξανδρούπολης, τονίζοντας τη σημασία που αυτά έχουν για την παράδοση και κουλτούρα ολόκληρου του Έβρου.