Νέα δημοσιεύματα θέλουν τους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση των λιμένων να ξεκινά μέσα στον επόμενο μήνα από τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Ηγουμενίτσας.

Αξιολογώντας την δύσκολη συγκυρία αλλά και τις μέχρι τώρα επαφές με ενδιαφερόμενους επενδυτές, το Ταμείο επέλεξε να ανοίξει το κεφάλαιο “λιμάνια” από εκείνα τα δύο που συγκεντρώνουν στην παρούσα φάση το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για διαφορετικούς λόγους το καθένα.

Το μεν λιμάνι της Ηγουμενίτσας για τον ρόλο του στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με Ιταλία, το δε, βορειοελλαδίτικο λιμάνι για την γεωπολιτική και οικονομική σημασία που του αποδίδουν οι Αμερικανοί, τόσο για την παρουσία και υποστήριξη ενόπλων δυνάμεων στη Βαλκανική, όσο και ως ενεργειακός κόμβος, καθώς γειτνιάζει με τον υπό σχεδιασμό σταθμό αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και επαναεριοποίησης.

Στην πράξη η στιγμή κατά την οποία θα δημιουργηθούν τα τελικά σχήματα τα οποία και θα κληθούν να «χτυπήσουν» τα δύο ελληνικά λιμάνια θα συμπέσει λογικά με την Άνοιξη του 2021, όταν καλώς εχόντων των πραγμάτων η παγκόσμια οικονομία, όπως και η ελληνική, θα έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα, όπως αναφέρει το businessdaily.gr.