ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Με αφορμή την ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας» με τίτλο : «Κελέτσης: Φταίνε Οι Άνεργοι Που Δεν Ενδιαφέρονται Να Βρουν Δουλειά», στην οποία διαστρεβλώνεται τοποθέτησή μου στην εκπομπή «Κόντρα 24» της 11/6/2020 με την Αναστασία Γιάμαλη, θέλω να ξεκαθαρίσω τα εξής: 

 Ουδέποτε κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκπομπής ανέφερα κάτι τέτοιο. Είναι προφανές ότι διαστρεβλώθηκαν, θέλω να ελπίζω όχι ηθελημένα και με κάποιας μορφής δόλο, αυτά που είπα σχετικά με τον επιστημονικό ορισμό που χρησιμοποιεί η ΕΛΣΤΑΤ της έννοιας του «Μη ενεργού Οικονομικά Πληθυσμού».

 Συγκεκριμένα η συζήτηση αφορούσε τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ την 11/6/2020 σύμφωνα με τα οποία  η  ανεργία μειώθηκε  τον Μάρτιο του 2020 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019 κατά 3,7%, ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκε ο αριθμός του μη ενεργού οικονομικά πληθυσμού. 

Σε ερώτηση ποιος είναι ο πληθυσμός αυτός, απάντησα αυτό που και η ΕΛΣΤΑΤ αναφέρει αλλά αναφέρεται και σε όλα τα εγχειρίδια Πολιτικής Οικονομίας, ότι είναι «οι οικονομικά μη ενεργοί δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία». Είπα συγκεκριμένα «…είναι ο πληθυσμός ο οποίος δεν ασχολείται με κάτι επαγγελματικά, να παράγει κάτι, αλλά προφανώς δεν ενδιαφέρεται… Είναι κάποιοι οι οποίοι παραμένουν άνεργοι, δεν είναι καν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, έχουν κάποιους τρόπους επιβίωσης και δεν επιζητούν να καταγραφούν ως άνεργοι, ούτε να βρουν δουλειά».

 Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι ουδέποτε αναφέρθηκα στους άνεργους και πολύ περισσότερο δεν είπα πώς οι άνεργοι δεν ενδιαφέρονται να βρουν δουλειά, όπως «ανερυθρίαστα» και αυθαίρετα αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης. 

 Επιτέλους Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ!!! 

 Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής ΚΟΝΤΡΑ 24 και το Δελτίο Τύπου της  ΕΛΣΤΑΤ (με τον σχετικό ορισμό)  αλλά και τον ορισμό από  εγχειρίδια της Πολιτικής Οικονομίας.


 Επειδή πιστεύω ότι από την πλευρά της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης, δεν υπήρχε διάθεση και σκοπιμότητα στην παρουσίαση διαστρεβλωμένων όσων είπα στην ανωτέρω εκπομπή και επειδή θεωρώ πως ο στόχος σας ως υπεύθυνο κανάλι είναι η αντικειμενικότητα και η υπηρέτηση της αλήθειας, παρακαλώ όπως αποκαταστήσετε την αλήθεια. Σας δηλώνω δε ότι με πολύ χαρά θα ανταποκριθώ σε πρόσκλησή σας να φιλοξενηθώ ζωντανά στο Δελτίο Ειδήσεων του Σταθμού σας -πράγμα που έχει να γίνει από την προεκλογική περίοδο των τελευταίων εκλογών, δηλαδή περίπου εδώ και ένα χρόνο- προκειμένου να παραθέσω την άποψή μου.