Η Apple προειδοποιεί τους χρήστες συσκευών της «Κρατήστε το iPhone και τον ασύρματο φορτιστή σας σε απόσταση από τις ηλεκτρονικές ιατρικές σας συσκευές».

Πολύ μεγάλη προσοχή στην χρήση συσκευών της Apple και συγκεκριμένα, στην χρήση όλων των συσκευών της και όχι μόνο σε αυτές της σειράς iPhone 12, καθώς και σε ασύρματους φορτιστές MagSafe και τύπου MagSafe, καλούνται να δώσουν οι χρήστες συσκευών της Apple

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από μερικές ημέρες η ίδια η Apple, όλες οι συσκευές της περιέχουν μαγνήτες, οι οποίοι φέρουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Παρόλο που οι συσκευές της σειράς iPhone 12 φέρουν περισσότερους μαγνήτες από άλλες συσκευές της, η Apple προτρέπει τους χρήστες των συσκευών της, να κρατήσουν απόσταση όχι μικρότερη των 15 εκατοστών ανάμεσα σε αυτές και στις ηλεκτρονικές ιατρικές συσκευές που χρησιμοποιούν, όπως εμφυτευμένοι βηματοδότες ή απινιδωτές, καθώς και απόσταση όχι μικρότερη των 30 εκατοστών, όταν οι συσκευές τους φορτίζουν ασύρματα, καθώς ενδεχομένως να προκληθούν σε αυτές παρεμβολές με σοβαρές συνέπειες για την υγεία των χρηστών τους.

Διαβάστε ακόμη  «Προκομμένος» ο Πρωθυπουργός – Airbnb η πολυτελής βίλα στην Τήνο

Ενώ στην ίδια ανακοίνωση της τονίζεται ότι: «Και τα τέσσερα μοντέλα του i-phone 12 περιέχουν περισσότερους μαγνήτες από άλλες συσκευές της εταιρείας, αλλά η Apple τονίζει ότι δεν υπάρχει λόγος να θεωρήσουμε ότι τα συγκεκριμένα μοντέλα εγκυμονούν μεγαλύτερο κίνδυνο. Στην ανακοίνωση, αναφέρεται επίσης ότι θα ήταν χρήσιμο να συμβουλευτούν τα άτομα τον γιατρό τους και την εταιρεία κατασκευής της ιατρικής συσκευής».